Grillezett abált csülök
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
4 db babérlevél
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek köménymag
-
10 dkg disznózsír
-
só ízlés szerint
783
Kalória
55g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
57.4g
Zsír
227.2g
Víz
204.7g
Koleszterin
979.7mg
Rost
1.9g
Cukor
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
375g sertéscsülök521 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
783
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3132
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
81.5g sertéscsülök113 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g fokhagyma4 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
5.4g disznózsír49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
170
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1002.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 227.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
783
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.8 g
Zsír
-
Összesen 229.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4010.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 2333 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 908.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 809 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
3132
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
170
kcal
Elkészítés
- A csülköket tisztítsuk meg, majd alaposan sózzuk be, különösen a csontos részeinél.
- A hagymákat vágjuk félbe, a fokhagymát keresztben félbe. (Nem szükséges eltávolítani a héját, ezesetben viszont mossuk meg a hagymákat.)
- Tegyük fel a csülköket főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, tegyük a főzőlébe a babérleveleket, egész borsot, valamint a félbevágott hagymákat, fokhagymát.
- Kilónként számoljunk másfél óra főzési időt, ez a három csülök esetében hozzávetőlegesen 2 órát fog igénybe venni.
- A főzési idő leteltével hagyjuk hűlni a csülköket egy keveset (kb. 10 perc), majd éles késsel a bőrét vágjuk be kockásra. Újból sózzuk, és borsozzuk meg, mértékkel, szórjunk rá kevés köménymagot is. Nyugodtan sózhatjuk a bőrét is, attól még ropogós lesz, a hiedelemmel ellentétben.
- Kizsírozott tepsibe tegyük bele a csülköket a bőrükkel felfelé, és süssük szép pirosra, ropogósra őket. Tehetünk alá kevés főzőlevet is, így nem fog égni a zsír később sem, valamint vörös- és fokhagymát is, a csülkök köré (időnként - kb. 15 perc - locsoljuk meg a saját zsírjával). Ha grillezős sütőnk van, az utolsó néhány percben kapcsoljuk csak be, hogy a csülök bőre még jobban felhólyagosodjon.
- A sütés végeztével a csontokat könnyedén eltávolíthatjuk, és tetszés szerint a hús szeletelhető vagy darabolható.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 120 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nincs különösebb story, egy másféle módozat alapján készítjük a csülköt ebben a receptben. A hús nagyon omlós lesz, átveszi a zöldségek ízét az abaléből, a sütéskor pedig kellően ropogós lesz a bőre. Mindössze a kíváncsiságomat szerettem volna kielégíteni, úgy gondolom, hogy meglehetősen sikerült is. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!