r
Nosalty Logó

Gratinírozott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gratinírozott gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 362 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3012.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3729 micro
Összesen 1086 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után felszeleteljük, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. Kb. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a gombát hozzátéve összesütjük. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és liszttel. A tűzről levéve jól összekeverjük a tejjel és a tojások sárgájával.Ezután hozzáadjuk a reszel sajt felét. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Egy tűzállótálat vagy egy kisebb tepsit megolajozunk egy evőkanál olívaolajjal, és beleöntjük a gombás keveréket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy-két csipet sóval. Összekeverjük a maradék reszelt sajttal, és a gomba tetejére halmozzuk, majd egyenletesen elkenjük rajta.
  4. Előmelegített sütőben, egyenletes tűzön sütjük 20-25 percig. Nem szabad hirtelen sütni, mert az alja nyers marad. Amikor szép barna a teteje, kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk. Kellemes melegen tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 818
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gratinírozott gomba
Lizinka_ 604 recept

Könnyű egytálétel, aminek a receptjét egy régebbi kiadású főzőkönyvben találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...