Goudasajtos-sárgarépás vajkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
865
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 140.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 856 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 5362 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 78.4 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2087 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 853 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 281.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1712 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 716 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 10724 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
865
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 18.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 589 micro
-
β-karotin 2553 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A répát megmossuk, gyökérkefével átsikáljuk, és reszelőn apróra dolgozzuk. Ugyanilyen lyukmérettel reszeljük le a sajtot is.
- A répareszeléket kézzel kifacsarjuk. A levet nem kell kiöntenünk, narancslébe keverve, vagy szódával felöntve nagyon finom és egészséges italt kapunk.
- Egy keverőtálban a répát, a sajtot és vajat villával alaposan összedolgozzuk, és közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajat lépésenként adagoljuk, sok múlik ugyanis azon, hogy mennyi nedvesség maradt a répában, és mennyire zsíros a sajt. Előfordulhat, hogy a jó állag érdekében több vagy épp kevesebb vajra lesz szükségünk.
- A kész vajkrémet rozskenyérre kenjük fél ujjnyi vastagon, a tetejét édes-nemes fűszerpaprikával és apróra vágott snidlinggel szórjuk meg.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1655
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.
Ajánló
Friss, egészséges és tápláló snack tea, kávé vagy akár egy pohár tej mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is érdekeltek a zöldségalapú kenyérfeltétek, krémek és pástétomok. Egy hasonló recepttel találkoztam nemrég, de ott a füstölt sajt nálam nem harmonizált a répa friss ízével, ezért ezt a változatot kísérleteztem ki, és úgy tűnik, megérte.