r
Nosalty Logó

Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Görög saláta citromos-oregánós csirkemellel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sült csirkemell

Görög saláta

790
Kalória
65.3g
Fehérje
14.3g
Szénhidrátok
52.4g
Zsír
410.5g
Víz
227g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült csirkemell

Görög saláta

Összesen 790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült csirkemell

Görög saláta

Összesen 3152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sült csirkemell

Görög saláta

Összesen 136 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    410.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.2 g

Zsír

  • Összesen
    209.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9368.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2998 mg
  • Nátrium
    4266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1641.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 3152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Sült csirkemell

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni.
  2. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jól megmosott citrom leve, illetve héja is. Kevés sót használjunk a páclé készítésénél, inkább a sütésnél sózzuk a húst. A csirkemellet leöntjük a páccal, kézzel alaposan összeforgatjuk, és egy éjszakára, de minimum 5-6 órára hűtőbe tesszük.
  3. A görög salihoz a kígyóuborkát és a paradicsomokat felkockázzuk, a lilahagymát kisebb gerezdekre vágjuk.
  4. Egy tálba tesszük a zöldségeket, és a leöblített, lecsepegtetett olajbogyókat, megszórjuk gazdagon oregánóval, és megöntözzük olívaolajjal.
  5. Hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a saláta tetejére egészben ráhelyezzük a feta sajtot.
  6. A csirkemellet grillen készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 20 perc

Nyári grillezések alkalmával nagyon bevált kombináció nálunk. A husit most kivételesen nem grillen készítettem el, hanem egy öntött vasból készült vasalt hússütővel. Kívül ropogós, belül pedig nagyon finom, szaftos husi készíthető ezzel a kis csodaszerkezettel.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!