Görög joghurtos padlizsánsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
343
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 355.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
343
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 423.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 711.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt begyújtjuk 180 fokra. A padlizsánokat megmossuk, és felkockázzuk kb. dobókocka méretűre.
- Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, vékonyan megkenjük olívaolajjal.
- A padlizsánkockákat beletesszük, elegyengetjük, kicsit megsózzuk, és még pár csepp olívát csepegtetünk rájuk, majd összekeverjük, hogy mindenhol érje az olaj. Betesszük a sütőbe 15 percre.
- Közben összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel - korianderrel, préselt fokhagymával, kevés sóval és borssal.
- Ha a padlizsánkák megsültek, akkor pár perc hűlés után összekeverjük a joghurttal.
- Kis hűtés után, vagy akár azonnal is fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 84450
- Feltöltés dátuma: 2013. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
Beleszerelmesedtem a joghurtos padlizsánba, valószínűleg lehet valami addiktív a korianderben :) Ezt a receptet azért szeretem, mert gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom.