r
Nosalty Logó

Gombasaláta sajtcsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Gombasaláta sajtcsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 1188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 4744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14542.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    447 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    11315 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    2702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1125 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 1188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    475.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58171.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    1787 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    918 mg
  • Foszfor
    7712 mg
  • Nátrium
    45261 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    293 mg

VÍZ

  • Összesen
    10810.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    755 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4501 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2860 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    2691 micro
Összesen 4744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Elkészítés

A salátához

  1. A tejfölt a mustárral, sóval, cukorral kikeverjük. Borsozzuk.
  2. A petrezselymet apróra, a lilahagymát félkörívekre vágjuk, és belekeverjük a mártásba.
  3. A gombát leszűrjük, röviden leöblítjük, lecsöpögtetjük, és ezt is a többihez keverjük.
  4. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés kivételével (amivel díszítünk) belekeverjük a salátába.
  5. A paradicsomokat megtisztítjuk, félbevágjuk, és díszítésnek a tetejére tesszük körbe. A közepére szórjuk a félretett sajtcsíkokat, és pár darab petrezselyem levéllel díszítjük.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, majd friss péksüteménnyel tálaljuk akár reggelire, de egy könnyű vacsorának is kitűnő.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7168
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombasaláta sajtcsíkokkal
Gonoszka1 428 recept

Reggelire ezt a salátát készítettem el. Nagyon finom saláta, én rendszeresen el szoktam készíteni, mert akár tízóraira, vagy uzsonnára, szendvicsnek elkészítve zsúrkenyérrel, vagy vacsorára is nagyon finom.

Hozzávalók

A salátához

A mártáshoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...