r
Nosalty Logó

Gombás-túrós rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás-túrós rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.2 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1420.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 2610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt, leszűrjük, beledolgozzuk a vajat és a tejet.
  3. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és kevés vízzel (kb 1.5 dl) felengedjük.
  4. Készre sülés után beledolgozzuk a túrót és a tejfölt.
  5. Vajjal kikent közepes tepsibe simítjuk a krumplit, ráhalmozzuk a túrós gombát, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1493
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-túrós rakott burgonya
Salamon Csilla 1203 recept

Egy nagyon régi receptújságban találtam erre a receptre. Finom savanyúság illik mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...