r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Gombás-tejszínes karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    143.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3783.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1406.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    984 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3765 micro
Összesen 2121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 114 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén besózzuk, majd olívaolaj felénmindkét oldalát kb. 3-3 perc alatthirtelen pirosra sütjük. Leszedjük tányérra és félretesszük.
  2. A visszamaradt pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék olajat és a vajat, megdinszteljük a háromféle hagymát és hozzáadjuk a felvágott gombát.
  3. Miután a gomba levet engedett sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a apróra vágott petrezselymet, és kevés vízzel felengedjük. Félpuhára pároljuk.
  4. Mikor a gomba már félig megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, felforaljuk és beletesszük a karajszeleteket, és a hús pihentetése közben keletkezett pecsenyelevet. Kis lángon lefedve addig főzzük, még a gomba és a hús is teljesen megpuhul.
  5. Mikor a hús és a gomba megpuhult, nagy lángon sűrűre főzzük a tejszínes szószt. Sűríteni nem kell, a pecsenyeléés a hagyma elvégzi helyettünk. A végén kevés apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1846
  • Tegnapi nézettség: 128
  • 7 napos nézettség: 916
  • Össznézettség: 517404
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok különféle tejszínes gyári alappor kapható, én sajnos ezeket a lányom tejcukorérzékenysége miatt nem használhatom. Ezért megpróbáltam ezek nélkül megalkotni ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...