r
Nosalty Logó

Gombás-tejfölös sertéspörkölt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Gombás-tejfölös sertéspörkölt
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

737
Kalória
57.9g
Fehérje
19.7g
Szénhidrátok
47.8g
Zsír
492.8g
Víz
201.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
10g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    492.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    629 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. Az apró kockákra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával. A tűzről levesszük, megkavarjuk, beledobjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk. A köménnyel, sóval, borssal, majoránnával, áttört fokhagymával és a paprikakrémmel ízesítjük. Kb. 200 ml forró vízzel felengedjük, és lassú tűzön kb. 75 percig főzzük.
  2. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és további 15 percig főzzük. Ráöntjük a tejfölt, és folyamatosan kevergetve egyet rottyantunk rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Sertéshús helyett elkészíthetjük csirkecombból is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!