r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos rakott rizs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-spenótos rakott rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    725 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.5 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6169.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2273 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4405 micro
Összesen 2763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst dupla mennyiségű vízzel felrakjukfőni. A vízbe teszünk kétnagy csipet sót és egy csipet ételízesítőt. Begyújtjuka sütőt is, amit 220fokra melegítünk elő.
  2. Közben megpucoljuk,és felvágjuka hagymát és a gombát. A hagymátolívaolajjal kikentserpenyőben megdinszteljük, majd hozzáadjuka gombát is, megsózzuk-borsozzuk, és ráhintünk egy kis bazsalikomot is.Így pirítjukkb. 5-10 percig.
  3. Előveszünk egy jénait, amit kis olívaolajjal kikenünk. A kész rizs egyharmadát beleszórjuk. Ennek a tetejére kerül a gomba, amire vékonyra szeletelt sajtréteget teszünk. A következő réteg a rizs másik egyharmada, majd a megmosott, friss spenótlevelek. Rászórjuka maradék rizst, és a tetejére kenjüka tejfölt, amire kis borsot őrlünk. A maradék sajtotráreszeljük, ééés kész!
  4. Betoljuka sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Kb. 20-30 perc.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2562
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizs már lassan mindennapos táplálékká vált az életünkben, így az adott volt. Volt azonban itthon friss spenót és gomba, így aztán szabadjára engedtem a fantáziám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...