r
Nosalty Logó

Gombás-spenótos polentatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Gombás-spenótos polentatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Összesen 94 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6814.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2309 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14418 micro
Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6814.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    2793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2309 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    389 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    5693 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14418 micro
Összesen 2746 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Elkészítés

A polenta alaphoz

  1. A kukoricadarát másfél liter vízbe keverjük, és egy csapott evőkanál sóval, lassú tűzön, 35-40 percre főni tesszük, menet közben, ha nem is folyamatosan, de gyakran kevergetjük, különben odakozmál.
  2. A tűzről levéve egy nagy kanál vajat, és reszelt grana padanot keverünk hozzá, és hűlni hagyjuk.
  3. Közben kivajazunk egy kerek, lehetőleg lecsatolható szélű formát. Ha kihűlt, ebbe kenjük a polentát, alulra és a szélére.
  4. Tehetünk sütőpapírt a tetejére sütőgyönggyel vagy szárazbabbal, de magában is megáll, csak maximum nem lesz olyan mély a közepe sütés után. Sütőbe toljuk úgy 30 percre, hogy kicsit megpiruljon, kéreg süljön rá.

A gombás töltelékhez

  1. Egy nagy serpenyőben, egy kanál vajon és egy kanál olívaolajon, sóval, borssal és friss kakukkfűvel lepirítjuk a szeletelt gombát. Ezt aztán kiöntjük egy tálra, ebből egy párat félreteszünk polentatorta tetejére.
  2. A serpenyőbe jöhet egy újabb kanál vaj és olívaolaj, erre dobjuk az aprított salottát, aztán kis fáziskéséssel a felezett, karikázott pórét, és végül a spenótot, mikor kicsit összeesett, ráöntjük a tejszínt, és reszelt grana padano sajot, ezzel besűrítjük egy-két perc alatt, belekeverjük a gomba nagyobb részét és lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt a felvert tojásokat is hozzákeverjük.
  3. Az elősütött polenta formába öntjük a gombás-spenótos-tejszínes tölteléket, szépen eloszlatjuk benne, majd a félretett pirított gombákat is elhelyezzük a tetején, és visszatoljuk a sütőbe további 20-25 percre, készre sütjük.
  4. Hagyjuk állni legalább egy órát, csak utána vágjuk fel, a legjobb, ha előző nap elkészítjük és hűtőbe tesszük, ezután gyönyörűen szeletelhető és adagokban melegíthető.
  5. Kínáljunk mellé friss salátát, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2184
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás polentatorta, avagy pite – egy gazdag fogás, amely kiválóan alkalmas különleges alkalmak menüsorának megnyitására, vagy egy kényeztető vacsorának. Az egytálétel mellé kínálhatunk zöld- vagy kevert salátát.

Hozzávalók

A polenta alaphoz

A gombás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...