r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos szendvicskrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mortisha 01
Gombás-sajtos szendvicskrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6658.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    3446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1088 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. A gombákat megtisztítjuk, szintén kockákra vágjuk. Használhatunk bármilyen maradék gombát, akár vegyesen is. Az erdei gombák igazán karakteres ízt adnak neki, de egyszerű csiperkéből is nagyon finom.
  3. Az olajat felhevítjük, majd a hagymákat megfonnyasztjuk rajta.
  4. Amikor a hagyma üveges, rátesszük az apróra vágott gombát, fűszerezzük, és zsírjára sütjük. Akkor jó, ha darabos gombamasszát kapunk - ekkor elzárjuk alatta a gázt.
  5. Most tesszük rá a szétmorzsolt fetát, ami a gomba melegétől kissé meglágyul. Óvatosan addig kevergetjük, amíg krémesen kenhetővé nem válik.
  6. Érdemes egy éjszakára a hűtőbe tenni ♥
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1551
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 19.

Ajánló

Vendégváró falatkának száraz fehérbor illik hozzá.                                  A krémet nagyszerűen használhatjuk melegszendvics alapnak is! Ebben az esetben szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és így süssük aranybarnára 180 fokos sütőben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-sajtos szendvicskrém
Mortisha 01 31 recept

Este gomba és feta mentőakciót tartottam - mindkettőt pár nap választotta el a lejárati idejétől. A végeredmény felülmúlta a várakozásunkat, igazán ízletes szendvicskrém lett másnap reggelre ♥

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...