r
Nosalty Logó

Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gombás-sajtos csirkemell dóri konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
47g
Fehérje
5.8g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
271g
Víz
146.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
3.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 340 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3379.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1644 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    813 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1018 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    499 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A gombátmegtisztítjük, és vékonyan felszeleteljük. Olívaolajon petrezselyemzölddel, sózva, borsozva megpároljuk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra vágjuk. (Én petrezselyemzöldjével azt is elősütöttem picit, de ez elhagyható.)
  3. A csirkemellcsíkokat egy jénaiba rakjuk, majd rájuk tesszüka lecsepegtett gombát. Fokhagymát reszelünkrá.
  4. A paradicsomot felkarikázzukés a csirkemellre fektetjük. A tetejét megszórjuka sajtokkal, majd 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha megbarnult a sajt, akkor már jó.
  5. Köretként én vajban sült petrezselymes krumplit sütöttem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Könnyű, szombati ebéd. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!