r
Nosalty Logó

Gombás rakott kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Skorpió
Gombás rakott kifli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

877
Kalória
36.4g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
53.9g
Zsír
352.5g
Víz
493.6g
Koleszterin
4.1g
Rost
15.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 877 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4165.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    705 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    987 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3435 micro
Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket hosszában kettévágjuk, és a belsejüket kiszedjük. A puha kiflibelet egészen apróra vágjuk.
  2. Akkora tepsit készítünk elő, amelybe 4 kifli egymás mellett elfér. 1 ek olajjal kikenjük, és morzsával behintjük a tepsit.
  3. 4 kivájt kiflit elhelyezünk benne, és félretesszük.
  4. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük, közben 2 tojást megfőzünk, és ezt is felaprítjuk.
  5. A finomra vágott hagymát 1 ek olajon megpirítjuk, rátesszük a gombát, megsózzuk, és fele metélt petrezselyemzölddel elkeverjük.
  6. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a félretett kiflibelet, egy felvert tojást, és az összeaprított főtt tojásokat, és a reszelt sajtot.
  8. A töltelékkel jól megpúpozzuk a kifliket, majd a másik felüket (tetejüket) ráborítjuk.
  9. A megmaradt tojást, tejfölt, kevés sót,petrezselyemzöldet simára keverjük, és ráöntjük a kiflik tetejére.
  10. 10 percig közepes lángon előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tojásos tejföl meg nem kocsonyásodik, ill. szép pirosbarna színe nem lesz.
  11. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  12. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a Frank Júlia receptet egy régi újságban találtam. Mivel a lányom imádja a gombás kajákat, ezért igyekezek minden ilyen receptet kipróbálni. Ez is nagyon ízlett neki, mert hamar bepuszilta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!