r
Nosalty Logó

Gombás Quiche Audrey-tól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Gombás Quiche Audrey-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 167 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3288 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    519 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 2278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, majd 3 mm-esre kinyújtjuk.
  2. Kibéleljük vele a formát, megszurkáljuk villával, és 5 perc alatt előmelegített sütőben elősütjük.
  3. A töltelékhez olajon megfuttatjuk a sonkát/bacont, a hagymát, az apróra vágott gombát, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A tojásokat és a tejszínt felverjük, elkeverjük, és beletesszük a lereszelt sajtot.
  5. Az elősütött tésztára tesszük a gombás alapot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 21619
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Quiche klasszikus francia étel, mely omlós tésztaalapból áll, ami meg van pakolva valamilyen feltéttel, és tejszínes tojással van összesütve. Nagyon sok változata létezik már ezen az oldalon is. Ezt a receptet a Cheparade szakácskönyvéből merítettem, kisebb módosításokkal. Abban eredetileg póréhagymás változat szerepelt, ezt most éppen gombával helyettesítettem. Azért nagy kedvencem ez az étel, mert változatosan elkészíthető, egyszerűen nem lehet megunni. Szinte bármit bele lehet tenni: az éppen aktuális zöldségeket (spenót, póré, cukkini, brokkoli, paprika, gomba), vagy akár pirított csirkemellet, darált húst, halat, sonkát, rákot, maradékokat is. Kedvünk szerint fűszerezhetjük is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...