r
Nosalty Logó

Gombás párna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás párna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    929 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben vajon megpirítjuk a szalonnát.
  2. Hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük 3-4 percig.
  3. Hozzáadjuk a gombát és egy kis sót. Ekkor vizet enged, ezt lesütjük.
  4. Beletesszük a fűszereket, a sűrített paradicsomot, ezt is lesütjük pár perc alatt.
  5. Hozzáadjuk a bort, és nagy lángon elforraljuk kb. 3-4 perc alatt.
  6. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra. (légkeveréses 160°C) Kivajazunk egy sütőlemezt.
  7. Az egyikleveles tésztát (ha nem kinyújtottat vettünk, akkor kinyújtjuk) kitekerjük, és felosztjuk 6 db egyforma négyzetre, és a másik leveles tésztával is így járunk el.
  8. Lesz összesen 12 db egyforma négyzetünk. Ebből hat darabnak derelyevágóval, vagy éles késsel a közepébe vágunk átlósan három rést párhuzamosan, a középső hosszabb legyen, a két szélső rövidebb. Ezek lesznek a tetők. A 6 db vágás nélküli négyzet mindegyikére halmozunk a gombás töltelékből kb. 2 kanálnyit, de amúgy tetszés szerint rakhatunk rá. Ezután fogjuk a bevágott négyzeteket, és rárakjuk a töltelék tetejére. Az alsó lapokat összenyomkodjuk a felsővel körben, szépen türelmesen.
  9. Ráhelyezzük a kész párnákat a sütőlemezre, s a tetejüket megkenegetjük egy felvert tojással. A tetejükre parmezán sajtot reszelünk tetszés szerint.
  10. Betoljuk a sütőbe, és 20 perc alatt készre sütjük, és langyos melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11193
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 04.

Ajánló

Reggelire, uzsonnára, vacsorára, ha gyorsan valami kis meleget kívánna az ember. 6 db lesz belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valamelyik nap a könyvespolcunk legfelső leghátsó régiójából előkerült egy szakácskönyv, amit meglepve láttunk, mert egyikünk sem emlékezett, hogy van ilyen könyvünk.(Jó-jó, még azt hiszem van egy pár ilyen rejtett kincs...) A címe: Tolnai Kálmán :Ételek vadon termő gombákból és erdei gyümölcsökből. S mivel Juniornak elég gyakran sütünk leveles tésztából lekváros levelet...Egyszer csak beugrott, hogy miért ne próbálnánk gombával tölteni ezt a tésztát. A leveles tészta valóban megkönnyíti az ember életét, be kell látni. Pillanatok alatt lehet mindenfélét belőle varázsolni. Végül a dolog humoros része, hogy ebben a könyvben ilyen gombás töltelék egyáltalán nem is szerepel, ezt Mr Smith találta ki, mivel szereti az olaszos ízvilágot, fel is lehet fedezni benne. De mindegy, egy jó szakácskönyvnek még a borítója is ihletet ad...:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...