r
Nosalty Logó

Gombás padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Gombás padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 358 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt, egy kicsi sütőlemezt kenjünk ki olajjal.
  2. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk félbe, kaparjuk ki a húsát 1 cm vastag falat hagyva körben. Rakjuk a lemezre, és süssük 10-12 percig.
  3. Egy magas falú serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat. Rakjuk bele a padlizsán húsát apróra vágva, a kockára vágott hagymát, petrezselymet, sót, oregánót, a finomra vágott fokhagymát és a gombát. Fedjük le, pároljuk puhára, keverjük hozzá a sajtot.
  4. Vegyük ki a félig megsült padlizsánt, osszuk el a tölteléket, és toljuk vissza, de tekerjük lejjebb a hőmérsékletet 180 C-ra, és süssük további 20-25 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15913
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezésből kimaradt zöldségeket szerettem volna elhasználni gyorsan, és ami még található volt a hűtőben, azt a tetejére dobáltam (piros kaliforniai paprika, lilahagyma, fekete olajbogyó, reszelt sajt).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...