r
Nosalty Logó

Gombás keltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Gombás keltorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A keltortához

A forma kikenéséhez

Összesen 524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A keltortához

A forma kikenéséhez

Összesen 2096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A keltortához

A forma kikenéséhez

Összesen 92 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 524 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1151 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    5425 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 2096 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A keltortához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A keltortához

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, laskára (csíkokra) vágjuk és forró sós vízben megfőzzük (kb. 5-8 percig).
  2. A gombát megtisztítjuk, felkarikázzuk és az apróra vágott vöröshagymával a margarinon megpároljuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, sózzuk és megborsozzuk.
  4. A rizst fedő alatt dupla mennyiségű vízzel megpároljuk. A paprikát karikákra vágjuk.
  5. Egy tortaformát margarinnal kikenünk, majd beszórjuk zsemlemorzsával.
  6. A forma aljába terítünk egy réteg káposztalevelet, amire rászórunk egy vékony réteg rizst. Erre párolt hagymás gomba és zöldpaprika kerül, majd meglocsoljuk a tojásos tejföllel.
  7. Megint káposztaréteg és addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a maradék tojásos tejföl kerüljön. Előmelegített közepesen forró sütőben sütjük 45 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelkáposzta nagy örömömre, nálunk nagyon „menő”, a lányaim imádják főzeléknek, rakottnak bármilyen formában. Most éppen tortaformában készült gombával és hús nélküli változatban. Sok tejföllel meglocsolva a lányok vacsorára jóízűen falatozták.

Hozzávalók

A keltortához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...