Gombás-húsos rakott
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
3572
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1146.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 533 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 353.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
595
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.5 g
Zsír
-
Összesen 204.3 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6877.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 522 mg
-
Foszfor 3198 mg
-
Nátrium 1299 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 2121.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 981 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 191 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 966 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
3572
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 216.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Feltesszük a burgonyát héjában főni.
- Közben előkészítjük a hússzeleteket: kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb 3 evőkanál olajon kisütjük mindkét oldalukon, közepes hőfokon, hogy ne égjen meg.
- Megtisztítjuk a gombát, összevágjuk. Lereszeljük a sajtot.
- Ha megfőtt a krumpli, megpucoljuk. A tepsit 1 kanál olajjal picit kikenjük, majd a karikára vágottkrumplit szépen lerakjuk az aljára. (Ebből a mennyiségből nekem két sor jön ki - úgy szeretjük, ha egy kicsit vastagabb a "köret" - természetesen mindkét sort külön megsózom. Ha valaki vékonyabb krumpliréteget szeretne, akkor elég kb. 1 kg burgonya is)
- A kisült hússzeletekkel beborítjuka burgonyát.
- A sütés után megmaradtolajbabeletesszüka szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és saját levén megpároljuk. Néhány perc alatt elkészül, akkor belekeverjüka tejfölt, és egyet rottyantunk rajta.
- A tejfölös gombát szépen elosztva átkanalazzuk a hús tetejére, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.
- Sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 99 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 8654
- Feltöltés dátuma: 2013. október 16.
Ajánló
Nagyon jó, ha vendégeket várunk, mivel minden egyben van, nem kell külön köretet csinálni, előre elkészíthető, akár előző nap, és időre csak össze kell sütni. Nagyobb tepsiben, többféle húsból is csinálhatjuk, ha esetleg valaki nem szereti a sertéshúst, akkor kínálhatjuk a tepsi másik feléről, pl csirkemellel. Nekem mindig nagy siker volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Rendkívül egyszerű, és mégis nagyon finom étel. Nagyon sokszor csináltam, és még mindig a kedvenceink között van - nem tudjuk megunni.