r
Nosalty Logó

Gombás-húsos rakott

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Macska
Gombás-húsos rakott
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3572 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.5 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6877.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    3198 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 3572 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a burgonyát héjában főni.
  2. Közben előkészítjük a hússzeleteket: kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kb 3 evőkanál olajon kisütjük mindkét oldalukon, közepes hőfokon, hogy ne égjen meg.
  3. Megtisztítjuk a gombát, összevágjuk. Lereszeljük a sajtot.
  4. Ha megfőtt a krumpli, megpucoljuk. A tepsit 1 kanál olajjal picit kikenjük, majd a karikára vágottkrumplit szépen lerakjuk az aljára. (Ebből a mennyiségből nekem két sor jön ki - úgy szeretjük, ha egy kicsit vastagabb a "köret" - természetesen mindkét sort külön megsózom. Ha valaki vékonyabb krumpliréteget szeretne, akkor elég kb. 1 kg burgonya is)
  5. A kisült hússzeletekkel beborítjuka burgonyát.
  6. A sütés után megmaradtolajbabeletesszüka szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és saját levén megpároljuk. Néhány perc alatt elkészül, akkor belekeverjüka tejfölt, és egyet rottyantunk rajta.
  7. A tejfölös gombát szépen elosztva átkanalazzuk a hús tetejére, majd megszórjuk a lereszelt sajttal.
  8. Sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8654
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Ajánló

Nagyon jó, ha vendégeket várunk, mivel minden egyben van, nem kell külön köretet csinálni, előre elkészíthető, akár előző nap, és időre csak össze kell sütni. Nagyobb tepsiben, többféle húsból is csinálhatjuk, ha esetleg valaki nem szereti a sertéshúst, akkor kínálhatjuk a tepsi másik feléről, pl csirkemellel. Nekem mindig nagy siker volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rendkívül egyszerű, és mégis nagyon finom étel. Nagyon sokszor csináltam, és még mindig a kedvenceink között van - nem tudjuk megunni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...