r
Nosalty Logó

Gombás fritatta, azaz rántotta a sütőből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Gombás fritatta, azaz rántotta a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 921 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy olyan serpenyőben, ami mehet a sütőbe, pirítsuk meg a felhevített olajon a kockára vágott hagymát. A sütőt ne felejtsük el begyújtani. A folyóvíz alatt leöblített gombát vágjuk vastagabb szeletekre (kb. 1 cm), és adjuk a hagymához. Csipetnyi sóval hintsük meg, kavargassuk.
  2. Amikor levet enged (5-6 perc), adjuk hozzá az apró kockára vágott paprikát (én kivágtam az ereit, és a magokat is eltávolítottam, hogy ne legyen nagyon csípős), illetve a finomra vágott fokhagymát. Pároljuk még 2-3 percet.
  3. A tojásokat a tejjel meg a másik csipet sóval jól verjük fel. Öntsük a gombára, kevergessük 1-2 percet. Amikor már az egész rotyog, rakjuk a sütőbe.
  4. Süssük 10-15 percig. Ha jól felpuffadt, akkor kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 29x3.5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1287
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 09.

Ajánló

A férjemnél a kenyér meg a tej elmaradhatatlan kísérő, nekem jó paradicsommal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lánykámnál ettem egy finom fritattát, illetve ettünk az apjával együtt, amikor egyszer meghívtak minket brunch-ra. Amerikában igen népszerű ez az étkezés, ami időben a reggeli és az ebéd közé esik. Szerintem a pezsgős narancslé az oka, hahahaha.   Nagyon szép gombát kaptam a boltban, amivel az volt a tervem, hogy a felét a lecsós májra rakom, de elfelejtettem. :o) Ne öregedjetek meg! Szóval így került ez a rengeteg gomba a rántottába. A felével úgy jóllaktunk, mint a duda. A másik fele marad vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...