r
Nosalty Logó

Gombás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Gombás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 437 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3183 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 2620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre szeleteljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát felszeleteljük (ha szép fehér, akkor nem kell pucolni), 3 evőkanál olajon sóval és borssal ízlés szerint ízesítve addig főzzük, amíg a kiengedett leve 95%-ban el nem tűnik.
  3. 1 evőkanálnyi lisztet elkeverünk 100 ml tejszínben, amit a gombához adunk. Sűrű lesz.
  4. Egy üvegedényt vajjal kikenünk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  5. Rétegezni kezdjük a gombát és a húst: alsó rétegnek gombát teszünk az edény aljára, erre jön a lisztbe, majd tojásba forgatott hússzelet. Ismét gomba, ismét hús.
  6. A maradék tejszínbe teszünk egy tojássárgáját, elkeverjük, és az étel tetejére öntjük.
  7. Amikor félig megsült, rászórjuk a reszelt sajtot a tetejére, és visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1492
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 24.

Ajánló

Burgonyapürét kínáljunk mellé. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyorsan elkészíthető, laktató étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...