Gombás csirkemájkrém (5.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 162.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2901 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 2895 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 304 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 162.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2901 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 534 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 2895 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 1399 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 17 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gombát megmossuk, és feldaraboljuk (nagyobb darabokra, úgyis botmixerrel kell majd pürésíteni).
- Egy kevés olívaolajon megpároljuk, megsózzuk, megszórjuk ízlés szerint majorannával.
- Belenyomjuk a fokhagymát.
- A májat néhány perc alatt megfőzzük, vagy levesből kivesszük erre a célra.
- Feldaraboljuk, majd hozzáöntjük a gombához, és egy arra alkalmas tálban botmixerrel összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a mustárt és a majonézt.
- Egy éjszakára, ha ki tudjuk várni, a hűtőbe tesszük.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4487
- Feltöltés dátuma: 2010. december 10.
Ajánló
Én tökmagos rozskenyeret pirítottam, arra kentem, és zöldségekkel fogyasztottam. Ha különleges ízre vágysz, vendégváró előételnek vagy csak szimplán uzsira is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Márton napi libavacsorára kaptam meghívást egy kedves barátomtól. A menü része volt a bőséges adag tartalmas húsleves is. Egy baj volt csak vele: a máj benne elég szárazra és keményre főtt meg. A maradékot (2 adagot) hazavittem, a levest lefagyasztottam, viszont a májat ily módon mentettem meg. Szerintem megérte.