Gombás batyu Zsuzsci konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
229
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
917
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
229
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 57.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2068.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 812.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
917
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 200 fokon előmelegítjük, sütőpapírból 4 db 35x35 cm-es négyszöget vágunk.
- A gombát megtisztítjuk (mossuk, de lehetőleg nem hámozzuk!), a nagyobb darabokat összevághatjuk.
- A krumplit kb 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
- Mindent összekeverünk egy nagy tálban. Arra ügyeljünk, hogy a gomba ne törjön. Sózzuk, borsozzuk.
- A masszát elosztjuk, és a sütőpapírra tesszük, majd összekötözzük úgy, hogy négy csomagot kapjunk.
- Sütőlapon a forró sütőbe helyezzük, és kb 17 percig sütjük.
- Sütőből kivéve 1 percig állni hagyjuk, a csomagokat így tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 17 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4838
- Feltöltés dátuma: 2012. október 05.
Ajánló
Főtt rizzsel tálaljuk, a teljesség kedvéért a rizs tetejét szórjuk meg pirított fenyőmaggal (esetleg tökmag is használható).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsci
21 recept
Bár nem vagyok vega, de úgy gondolom, hogy nem minden napra kell hús. Ez az étel nagyon egyszerűen elkészíthető, lehet a gombát és a fűszereket saját ízlés szerint cserélni... isteni finom!