r
Nosalty Logó

Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2454.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Elkészítés

Töltött padlizsán

  1. A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és folyadékvesztésig pároljuk, majd pirítjuk és sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apró kockára vágott császárszalonnát saját zsírjában megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott kolbászt és a pirított gombát. Összeforraljuk és félretesszük.
  3. A padlizsánokat kettévágjuk, közepüket kivájjuk és beletöltjük a szalonnás-kolbászos-gombás ragut. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben a sajt pirulásáig, kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A burgonyát megfőzzük, kockázzuk, fűszerezzük és serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

Kaporszósz

  1. A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon, állandó keverés mellett dinszteljük. Meghintjük a liszttel, kevés folyadékot adunk hozzá és állandó keverés mellett mártás állagúra főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén hozzákeverjük a tejfölt. Összeforraljuk és frissen tálaljuk a padlizsán mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 259
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...