r
Nosalty Logó

Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Gombaraguval töltött padlizsán kaporszósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltött padlizsán

Kaporszósz

863
Kalória
35.8g
Fehérje
64.2g
Szénhidrátok
55.8g
Zsír
690.5g
Víz
50.7g
Koleszterin
14.7g
Rost
13.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Töltött padlizsán

Kaporszósz

Összesen 92 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2454.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    690.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1381 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1479 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

Töltött padlizsán

  1. A csiperkegombát apró kockákra vágjuk és folyadékvesztésig pároljuk, majd pirítjuk és sózzuk, borsozzuk.
  2. Az apró kockára vágott császárszalonnát saját zsírjában megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott kolbászt és a pirított gombát. Összeforraljuk és félretesszük.
  3. A padlizsánokat kettévágjuk, közepüket kivájjuk és beletöltjük a szalonnás-kolbászos-gombás ragut. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben a sajt pirulásáig, kb. 20-25 percig sütjük.
  4. A burgonyát megfőzzük, kockázzuk, fűszerezzük és serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk.

Kaporszósz

  1. A kaporszószhoz a kaprot apróra vágjuk, kevés olajon, állandó keverés mellett dinszteljük. Meghintjük a liszttel, kevés folyadékot adunk hozzá és állandó keverés mellett mártás állagúra főzzük. Sózzuk, borsozzuk és a legvégén hozzákeverjük a tejfölt. Összeforraljuk és frissen tálaljuk a padlizsán mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!