r
Nosalty Logó

Gombapaprikás petrezselymes galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Gombapaprikás petrezselymes galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 559 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 2234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombához

A galuskához

Összesen 50 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1052 micro
Összesen 559 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1723 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    3658.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    764 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    4062 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4208 micro
Összesen 2234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A gombához

A galuskához

Elkészítés

A gombához

  1. Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk a zsiradékon, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a héjától megfosztott paradicsomot.
  2. Fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy korty vízzel. A pörköltalapot botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre zsírjára pirítjuk.
  3. A gombát megtisztítjuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Sózzuk, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és készre pároljuk.
  4. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a paprikásunkat. Pár perc alatt kiforraljuk, ízesítjük, ha szükséges. Mikor elzártuk alatta a lángot, diónyi vajjal tehetjük még krémesebbé.
  5. A galuskához egy nagy edényben vizet forralunk, és mikor a víz már felforrt, összeállítjuk a galuskatésztát, és kifőzzük.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35487
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombapaprikás petrezselymes galuskával
A kis gasztronauta 142 recept

A gomba nagyon szereti a vajat, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Habár utóbbival csak a tányéron találkozik, nagyon megörülnek egymásnak, és valami hihetetlen harmóniát hoznak létre. A fenti kis trükkel és a végén hozzáadott vajjal lesz igazán homogén és krémes állagú a pörköltünk.

Hozzávalók

A gombához

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...