Gombapaprikás petrezselymes galuskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombához
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
A galuskához
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
559
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombához
-
1000g csiperkegomba213 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6 kcal
-
6 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
A galuskához
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2234
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A gombához
-
23.9g csiperkegomba5 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
2.4g paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
2.4g főzőtejszín3 kcal
A galuskához
-
2.6g tojás3 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
47.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
50
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 914.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 1015 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1052 micro
Összesen
559
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 111.9 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3437.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 731 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1723 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 245.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 3658.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1064 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 592 mg
-
Retinol - A vitamin: 707 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 4062 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4208 micro
Összesen
2234
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 61 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
A gombához
-
1 kg csiperkegomba
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek vaj
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
0.5 ek fűszerpaprika
-
0.5 ek csípős fűszerpaprika
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 dl tejföl
-
1 dl főzőtejszín
A galuskához
-
2 db tojás
-
200 g finomliszt
-
2 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A gombához
- Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát megpirítjuk a zsiradékon, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát és a héjától megfosztott paradicsomot.
- Fedő alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük egy korty vízzel. A pörköltalapot botmixerrel pürésítjük, majd visszatéve a tűzre zsírjára pirítjuk.
- A gombát megtisztítjuk, és hozzáadjuk az alaphoz. Sózzuk, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és készre pároljuk.
- A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a paprikásunkat. Pár perc alatt kiforraljuk, ízesítjük, ha szükséges. Mikor elzártuk alatta a lángot, diónyi vajjal tehetjük még krémesebbé.
- A galuskához egy nagy edényben vizet forralunk, és mikor a víz már felforrt, összeállítjuk a galuskatésztát, és kifőzzük.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 409
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 35476
- Feltöltés dátuma: 2013. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
A gomba nagyon szereti a vajat, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Habár utóbbival csak a tányéron találkozik, nagyon megörülnek egymásnak, és valami hihetetlen harmóniát hoznak létre. A fenti kis trükkel és a végén hozzáadott vajjal lesz igazán homogén és krémes állagú a pörköltünk.