Gnudi avagy ricottás gombóc
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
478
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
955
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
61.9g ricotta93 kcal
-
14.9g csicseriborsóliszt57 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
5g teavaj35 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.1g petrezselyem4 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
236
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 896.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 380 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1252 micro
Összesen
478
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 34.3 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1792.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 237.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 760 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2404 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2504 micro
Összesen
955
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 595 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A jó minőségű ricottát egy anyaggal kibélelt szűrőre öntjük, és várunk, amíg a felesleges lé kifolyik. A ricottát kb. 40 gramm csicseriborsóliszttel összekeverjük, majd csicseriborsóliszttel megszórunk egy tányért. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk az egyvelegből, megforgatjuk a maradék csicseriborsólisztben, és a tányérra helyezzük. Letakarjuk fóliával, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- A pihentetés után felforralunk egy lábosban vizet, megsózzuk (ne sajnáljuk), és a gombócokat beletesszük óvatosan (ne bugyogjon nagyon a víz, mert széteshetnek a gombócok). Kb. 2-4 perc alatt feljönnek a víz tetejére, és akkor jó.
- Amíg a gombócok a lábosban vannak, addig olívaolajat forrósítunk egy teflon lábosban. Ha már forró az olaj, akkor átszedjük a víz tetejére feljött gombócokat, és pirosra sütjük. Ha elérték a gombócok a szép piros színt, akkor papírtörlőre kiszedjük.
- A lábosban maradt olívaolajhoz teszünk teavajat, felforrósítjuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és beletesszük a fűszereket (bors, petrezselyem, rozmaring) és a sót. Egyet rottyantunk rajta, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
- A gombócokat egy tányérra tesszük, és meglocsoljuk az olívaolajas-fűszeres szósszal. Melegen, azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2725
- Feltöltés dátuma: 2014. november 11.
Ajánló
Bármilyen liszttel működhet, talán még zabpehelyliszttel próbálnám meg:-), de én imádom a csicseriborsóliszt ízét...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kedvenc műsoromat néztem, és megragadt bennem ez az olasz recept... PeZsuRi-san elkészítve nagyon finom lett!