r
Nosalty Logó

Gnocchi genovai pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Gnocchi genovai pestóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 3491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír

gnocchi

genovai pesto

Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7291.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    3630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    753 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3192 micro
Összesen 3491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

gnocchi

genovai pesto

Elkészítés

gnocchi

  1. A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk.
  2. Krumplinyomóval lepasszírozzuk a krumplit, majd hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint sót. Tésztát gyúrunk belőle, nem kell túlságosan kidolgozni.
  3. A tésztából kb. 2 cm átmérőjű hurkát gyúrunk, majd kés segítségével 1 cm-es darabokra szeleteljük. Ezeket a kis párnácskákat egy villa fogain végiggörgetjük, így kapjuk meg a klasszikus gnocchi formát.
  4. Kifőzzük a gnocchikat lobogó, sós vízben. Miután a gnocchik feljöttek a víz felszínére, még kb. 2 perc kell, hogy elkészüljön.
  5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk a gnocchikat.

genovai pesto

  1. Megmossuk a friss bazsalikomleveleket, majd megszárítjuk őket. Szükségünk lesz egy mozsárra, amelyben a hozzávalókat fogjuk összetörni, összedolgozni. Ha mozsarunk nincsen, aprítógép is megteszi.
  2. Dolgozzuk össze a fokhagymát és a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, a reszelt parmezánt, és végül az olívaolajat. Alapos összekeverés után elkészültünk a pestoval.
  3. A gnocchit és a pestót együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3216
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gnocchi genovai pestóval
Timi Poppins 37 recept

Egy évet töltöttem Genovában, ahol megismerkedtem a legfinomabb pestóval, amit valaha kóstoltam. Itthon reprodukálni elég nehéz, de a recepttel és megfelelő alapanyagokkal hasonló finomságú pestót tudunk készíteni, mint a genovaiak.

Hozzávalók

gnocchi

genovai pesto

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...