Gnocchi genovai pestóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timi Poppins
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
gnocchi
-
250g burgonya144 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g vaj90 kcal
genovai pesto
-
13g bazsalikom3 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g fenyőmag25 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
872
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
gnocchi
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
genovai pesto
-
50g bazsalikom12 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g fenyőmag101 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
3491
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
gnocchi
-
59.6g burgonya34 kcal
-
17.9g finomliszt65 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
3g vaj21 kcal
genovai pesto
-
3g bazsalikom1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g fenyőmag6 kcal
-
23 kcal
Összesen
207
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1822.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 908 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 432 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 798 micro
Összesen
872
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 92.4 g
Zsír
-
Összesen 184.4 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 356 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7291.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1456 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 1672 mg
-
Nátrium 3630 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 753 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 297 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 614 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1726 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3192 micro
Összesen
3491
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
gnocchi
-
1 kg burgonya
-
300 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 teáskanál só
-
50 g vaj
genovai pesto
-
100 ml olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
15 g fenyőmag
-
100 g parmezán sajt
Elkészítés
gnocchi
- A krumplit héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk.
- Krumplinyomóval lepasszírozzuk a krumplit, majd hozzáadjuk a lisztet, tojást és ízlés szerint sót. Tésztát gyúrunk belőle, nem kell túlságosan kidolgozni.
- A tésztából kb. 2 cm átmérőjű hurkát gyúrunk, majd kés segítségével 1 cm-es darabokra szeleteljük. Ezeket a kis párnácskákat egy villa fogain végiggörgetjük, így kapjuk meg a klasszikus gnocchi formát.
- Kifőzzük a gnocchikat lobogó, sós vízben. Miután a gnocchik feljöttek a víz felszínére, még kb. 2 perc kell, hogy elkészüljön.
- Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk a gnocchikat.
genovai pesto
- Megmossuk a friss bazsalikomleveleket, majd megszárítjuk őket. Szükségünk lesz egy mozsárra, amelyben a hozzávalókat fogjuk összetörni, összedolgozni. Ha mozsarunk nincsen, aprítógép is megteszi.
- Dolgozzuk össze a fokhagymát és a bazsalikomleveleket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, a reszelt parmezánt, és végül az olívaolajat. Alapos összekeverés után elkészültünk a pestoval.
- A gnocchit és a pestót együtt tálaljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3216
- Feltöltés dátuma: 2016. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Timi Poppins
37 recept
Egy évet töltöttem Genovában, ahol megismerkedtem a legfinomabb pestóval, amit valaha kóstoltam. Itthon reprodukálni elég nehéz, de a recepttel és megfelelő alapanyagokkal hasonló finomságú pestót tudunk készíteni, mint a genovaiak.