r
Nosalty Logó

Gluténmentes ropogós keksztekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes ropogós keksztekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket kicsit felverjük. Csak habosra, nem kell keményre.
  3. Kanalanként beleszitáljuk a cukrot.
  4. Kanalanként beleszitáljuk a rizslisztet.
  5. A puha vajat (télen érdemes felolvasztani) is belekeverjük.
  6. Ha használunk, hozzáadjuk a karob port. Csak a massza felébe is lehet keverni.
  7. Két sütőlapot nagyon vékonyan vajjal megkenünk. (Kisebb sütőlapok is lehetnek, a lényeg: perem nélkül.)
  8. Egy teáskanálnyit ráteszünk a sütőlapra, és körkörös mozdulattal a kanál hátlapjával 7-10 cm átmérőjűre terítjük. Egy sütőlapra két kört teszünk a masszából. 3 perc után a második sütőlapra is két kört formázunk a masszából. Így nem egy időben lesz kész az összes keksz, lesz időnk leszedni és formázni.
  9. 8-10 percig sütjük. Vegyünk nagy levegőt, fújjuk ki, és menjünk le alfába... Egy vastag lapú, tompa késsel lekaparjuk a sütőlapról óvatosan, apró vágó mozdulatokkal. Ha törik, tegyük vissza a sütőbe még egy percre. Ha leügyeskedtük a korongot tekerjük fel a kapart felével belül. Az ugyanazon a sütőlapon sült korong mehet vissza egy percre a sütőbe, mert csak forrón jön le a sütőlapról. ( Vízbe mártott kés nem működik, de ha két kést használunk, és szárazra töröljük használat előtt, az igen.)
  10. A következő adaghoz a sütőlapot nem kell vajazni, de a ráragadt tésztát érdemes lekaparni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2305
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 20.

Ajánló

Kávézáshoz ajánlom. Vagy édesszájúak kényeztetéséhez... Hamar kihűl, és megkeményedik. Érdemes légmentesen záródó dobozban tárolni. 15 darabból csak 10 lett roló alakú, pedig a mézes krémes és a többi ragadós lap sütését már rutinként végzem. Nehéz tökéletesíteni a technikát, és sok türelemre van szükség, de ha fel akarsz vágni, tökéletes! Felvert tejszínnel vagy krémmel is töltheted, ha van amerikai fánk töltő kinyomócsöved.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonít az Angol "Brandy Snap"-re, és Ázsiában is készítenek hasonló rolót búzaliszttel. Egy napon belül érdemes elfogyasztani, mert megpuhul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...