r
Nosalty Logó

Gluténmentes magos-mandulás kréker

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nihonka
Gluténmentes magos-mandulás kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 282 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    152.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4668.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1041 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    585 mg
  • Foszfor
    1226 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 1693 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1293.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 468 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes alapanyagot egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, ha túl lágy lenne a tészta, még keverjünk hozzá egy kevés őrölt magot. Ezután 2 db sütőpapír közé tesszük, majd a papírral együtt jó vékonyra nyújtjuk.
  2. A felső sütőpapírt levesszük, a tetejét jól megszórjuk szezámmaggal, és kicsit belenyomkodjuk a tenyerünkkel, hogy majd ne peregjen le.
  3. Pizzavágóval vagy késsel szeleteket vágunk a tésztába, majd óvatosan a tepsire helyezzük a papírral együtt.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt ropogósra sütjük. Kihűlés után a bevágott részeknél fogva megtördeljük, tálcára halmozzuk, és már kész is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4625
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 25.

Ajánló

Diétázóknak, allergiában szenvedőknek is ajánlom:-)

Receptkategóriák

Gluténmentes magos-mandulás kréker
Nihonka 340 recept

Lisztmentes, egészséges nassolni valót készítettem. Tetszés szerint változtathatjuk a magokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...