Gluténmentes magos-mandulás kréker
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 45% Zsír
Összesen
282
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 45% Zsír
Összesen
1693
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
282
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 152.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4668.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 1041 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 585 mg
-
Foszfor 1226 mg
-
Nátrium 1718 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 82.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
1693
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 45% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1293.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 476 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
468
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az összes alapanyagot egy tálban összekeverjük, összegyúrjuk, ha túl lágy lenne a tészta, még keverjünk hozzá egy kevés őrölt magot. Ezután 2 db sütőpapír közé tesszük, majd a papírral együtt jó vékonyra nyújtjuk.
- A felső sütőpapírt levesszük, a tetejét jól megszórjuk szezámmaggal, és kicsit belenyomkodjuk a tenyerünkkel, hogy majd ne peregjen le.
- Pizzavágóval vagy késsel szeleteket vágunk a tésztába, majd óvatosan a tepsire helyezzük a papírral együtt.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt ropogósra sütjük. Kihűlés után a bevágott részeknél fogva megtördeljük, tálcára halmozzuk, és már kész is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4651
- Feltöltés dátuma: 2016. március 25.
Ajánló
Diétázóknak, allergiában szenvedőknek is ajánlom:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Lisztmentes, egészséges nassolni valót készítettem. Tetszés szerint változtathatjuk a magokat.