Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
663
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1990
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
110 kcal
-
13.7g schar mix47 kcal
-
4.6g élesztő5 kcal
-
45.6g víz0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.2g puffasztott amarant0 kcal
-
1.5g burgonyapehely5 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
0.7g só0 kcal
Összesen
182
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 1716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 178.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
663
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5421.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 5148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 407 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 535.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1990
kcal
- 2% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
- Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixerrel dolgozzunk, a dagasztólapáttal. Kb. 2 perc dagasztás után hozzáöntjük az olajat, és még 3 percig dagasztjuk.
- Egy téglalap alakú gyümölcskenyér formát (vagy kenyérformát) kiolajozunk, és egy lapát segítségével belehalmozzuk a ragadós tölteléket. A kezünket beolajozzuk, és a tetejét simára simítjuk.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük a formában, kb. 30-40 perc.
- Előmelegített sütőben megsütjük; addig süssük, amíg barna lesz a teteje, akkor lesz ropogós. Még forrón kiborítjuk a formából, és egy rácson kihűtjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 10x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 66966
- Feltöltés dátuma: 2011. november 04.
Ajánló
Van, amikor egy kis fokhagymaporral is ízesítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem könnyű finom gluténmentes kenyeret sütni, nekem is sok idő kellett, mire sikerült. A lisztérzékenyek, illetve a nekik főzők, sütők, biztos tudják, miről beszélek. Ez egy tök finom kenyér, könnyen össze lehet dobálni, szendvicset is lehet belőle készíteni, másnapra nem szárad ki, jól szeletelhető, és frissen ropogós a héja.