r
Nosalty Logó

Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 663 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5421.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    5148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1990 kcal
  • 2% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. Egy nagy keverőtálba öntjük a liszteket, sót, Amarántot, burgonyapelyhet és az 500 ml vizet a felfutott élesztővel. Kézi mixerrel dolgozzunk, a dagasztólapáttal. Kb. 2 perc dagasztás után hozzáöntjük az olajat, és még 3 percig dagasztjuk.
  3. Egy téglalap alakú gyümölcskenyér formát (vagy kenyérformát) kiolajozunk, és egy lapát segítségével belehalmozzuk a ragadós tölteléket. A kezünket beolajozzuk, és a tetejét simára simítjuk.
  4. Meleg helyen duplájára kelesztjük a formában, kb. 30-40 perc.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük; addig süssük, amíg barna lesz a teteje, akkor lesz ropogós. Még forrón kiborítjuk a formából, és egy rácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 10x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 66966
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 04.

Ajánló

Van, amikor egy kis fokhagymaporral is ízesítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem könnyű finom gluténmentes kenyeret sütni, nekem is sok idő kellett, mire sikerült. A lisztérzékenyek, illetve a nekik főzők, sütők, biztos tudják, miről beszélek. Ez egy tök finom kenyér, könnyen össze lehet dobálni, szendvicset is lehet belőle készíteni, másnapra nem szárad ki, jól szeletelhető, és frissen ropogós a héja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...