r
Nosalty Logó

Gluténmentes kakaós-barackos reform sütemény

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes kakaós-barackos reform sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 172 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1926.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    868 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    4070 micro
  • β-crypt
    413 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 1037 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackokat jó alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a nádcukorral és a sütőporral habosra keverjük. A tojások fehérjét is keményedésig felverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a mandulalisztet és a kakaóport, és ráöntjük a másik masszát.
  4. Egy villa segítségével összekeverjük a masszánkat, amíg egyneművé nem válik. Majd előmelegítjük a sütőt 170 fokra (légkeveréses), és a kapott masszát egy spatula segítségével a kókuszzsírral kikent tepsibe tesszük.
  5. Végül megszórjuk a felkockázott sárgabarackokkal, és az előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9892
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 11.

Ajánló

Ha nem szeretnénk semmilyen lisztet tenni a süteménybe, kiváltható a kakaóporral. Bármilyen friss gyümölccsel készíthető (nekem most a sárgabarack lett behozva a kertből).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb reform sütemény recept, újabb módosításokkal. Annyira könnyű és lágy a tésztája, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Abszolút kedvenc, hatalmas siker! Nagy szívvel ajánlom az elkészítését!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...