Gluténmentes gríznokedli
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
52.4g tojás66 kcal
-
47.6g gluténmentes gríz163 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
10 teáskanál gluténmentes gríz
-
1 csipet só
Elkészítés
- A tojást felverjük a sóval.
- Apránként hozzákeverjük a grízt a tojáshoz.
- Vizet forralunk, ha felforrt, ízlés szerint sót teszünk bele, majd mérsékeljük a lángot, és teáskanállal a csendesen forró vízbe szaggatjuk a nokedliket.
- Kb. 10 perc alatt készre főzzük őket.
- Mielőtt kiszedjük őket a főzővízből, ellenőrizzük, hogy a közepük is megfőtt-e.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18658
- Feltöltés dátuma: 2012. május 21.
Ajánló
Kicsit körültekintőbben kell a rizsgrízzel dolgozni, mint a hagyományossal. Viszonylag kemény tésztát kell belőle készíteni, de azért ne legyen porhanyós!! Ha felforrt a víz, akkor tegyük takarékra, mielőtt beleszaggatjuk a galuskákat. Lobogó vízben könnyen szétesnek. Teáskanállal szaggatom őket a vízbe, ha már feljöttek a víz tetejére, akkor kicsit nagyobbra vehetjük a lángot. Ne vegye el senkinek a kedvét, ha egyszer nem sikerül. Nagyon sokszor elkészítettem már, egyszer-egyszer előfordult, hogy nem lett tökéletes, de nem adom fel!! Most így a végére ideszerkesztem egy új tapasztalatomat. Nem tudom mi az oka, de a narancssárga zöld csíkos csomagolású rizsdarából nagyon szárazra sikerül. Bioboltban szoktam a rizsdarát vásárolni egyszerű zacskós kiszerelésben. Eddig mindig jó lett. Most a napokban ezt a másik fajtát kaptam, és 2x is nagyon száraz lett a gríznokedli.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kisfiam a levesevés közben bánatosan kérdezte, hogy ezután már gríznokedlit sem ehet többet? Megnyugtattam, hogy ez nem búzából készült. Ezzel csak azt akarom érzékelteteni, hogy egyáltalán nem lehet rajta észrevenni, hogy nem hagyományos grízből készült.