Gluténmentes epres-túrós sütikeksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
708
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2832
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
231
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.2 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
708
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 122.4 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4508.6 g
-
Cink 211 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 1001 mg
-
Vas 162 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 1161 mg
-
Nátrium 1868 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.8 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 582.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 20 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 97 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 1063 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 795 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
2832
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epret felkockázzuk és papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges nedvességet felszívja.
- A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, és alaposan elkeverjük.
- A vajat felkockázzuk, majd összemorzsoljuk a lisztkeverékkel. Ezután jöhet hozzá a vanília és a joghurt.
- Robotgép dagasztókanalával könnyen összedolgozható. Ha a tészta szépen elkeveredett, sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk.
- Ezután hozzáadjuk a túrót és az epret, majd fakanállal elkeverjük.
- A sütőt előmelegítjük 165 C fokra. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, majd fagylaltoskanál vagy evőkanál segítségével azonos méretű adagokat helyezünk a tepsire. Ezeket a golyócskákat enyhén lelapogatjuk, hogy jó ujjnyi vastag korongokat kapjunk.
- Mehet is a sütőbe 25-30 percre. Ha kihűlt, a tetejét porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11712
- Feltöltés dátuma: 2021. április 27.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept