r
Nosalty Logó

Gluténmentes édes tökkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes édes tökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    584 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3869.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1404 micro
  • β-karotin
    7153 micro
  • β-crypt
    5844 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük. Egy nagy kenyérsütő formát kivajazunk, és rizsliszttel megszórjuk. Félretesszük.
  2. A törökmogyorót közepesen meleg grill alatt vagy 180 Celsius fokos sütőben 20 perc alatt megpörköljük. Miután kihűlt, a héját lemorzsoljuk. Két maroknyit egy erős, jól záródó műanyag zacskóban sodrófával összetörünk. A többit konyhai robotgépben addig daráljuk, míg krémessé válik, vagyis vaj képződik. Kb. 3-5 perc. Néha a tál oldalát lekaparhatjuk.
  3. Egy keverőtálban a rizslisztet, burgonyalisztet, xantánát, sót, sütőport, szódabikarbónát egy habverővel csomómentessé keverjük. (A burgonyaliszt csomós, és a rizsliszttel együtt folyadékkal érintkezve könnyen csomósodnak. Ha kevergetve fellazítjuk őket könnyebb csomómentes tésztát előállítanunk.)
  4. A lisztes keverékhez adjuk a cukrot és fűszereket, elkeverjük.
  5. Szilikon spatulát vagy fakanalat veszünk elő. Ezzel keverjük a tojásokat egyenként a tésztához.
  6. Hozzáadjuk a sütőtökpürét, mogyoróvajat és az olajat is. Mindegyikkel egyenként csomómentesre keverjük.
  7. A tőzegáfonyát vagy szárított gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és a keverékbe forgatjuk.
  8. Az előkészített kenyérsütő formába öntjük vagy kanalazzuk. Érdemes a tésztát a forma szélére húzni, mert még így is nagyon púpos lesz sütés után. Megszórjuk az összetört törökmogyoróval.
  9. Egy óra alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, és hűlni hagyjuk. Ha már csak langyos, kiboríthatjuk a formából. Csak teljesen kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x15x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 898
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Gluténmentes, növényi zsiradékkal készített, enyhén édesített és még zöldség is van benne! Mást igazán nem kívánhatunk! Talán még egyetlen egy dolgot: hogy vissza tudjuk fogni magunkat a "csak még egy szelet" gondolattól...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, nagyon puha, enyhén édes sütőtök kenyér törökmogyoróval és tőzegáfonyával. Más diófélét vagy szárított gyümölcsöt is használhatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...