r
Nosalty Logó

Glutén- és cukormentes grillázskrémes torta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Glutén- és cukormentes grillázskrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 3840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 479 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    326.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    170 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3772.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    785 mg
  • Foszfor
    1901 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3840 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Elkészítés

A krém:

  1. A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni, így lesz igazi grillázs íze a krémnek is.
  2. Két durva szövésű konyharuha között ledörzsöljük róla a héját, és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt, majd pépesre daráljuk.
  3. Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, botmixerrel tovább tudjuk lágyítani. Ez a művelet eltart jó 10 percig, de érdemes időt szánni rá, nem amolyan tessék-lássék módon ledarálni csak.:)

A piskóta:

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.
  2. A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.
  3. Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.
  4. 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.

A hab:

  1. Amíg a piskóta sül, a tojáshabhoz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel, és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve, 170 fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A csokimáz:

  1. Az olvadt kókuszolajban csomómentesre keverjük a natúr kakaóport.

A torta összeállítása:

  1. Az alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és megkenjük a krém felével.
  2. Megszórjuk durvára vágott dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel, és rátesszük a felső lapot.
  3. Ezt is megkenjük a krémmel, meglocsoljuk csokimázzal, majd óvatosan rátesszük a sült tojáshabot.
  4. Ráöntjük a maradék csokikrémet, megszórjuk dióval, és tálalásig hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6605
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen ötlettől vezérelve sütöttem meg ezt a tortát, a tömény krémet nagyon jól ellensúlyozza a kókuszos piskóta lágysága. Egy kevés keserű csokikrémmel leöntve pedig tökéletes az összhatás.

Hozzávalók

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

A torta összeállítása:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...