Glutén- és cukormentes grillázskrémes torta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
A krém:
-
38g dió245 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
3g kókuszolaj22 kcal
A piskóta:
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1g kókuszolaj11 kcal
-
8g kókuszliszt19 kcal
-
8g xilit18 kcal
A hab:
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
4g xilit9 kcal
-
6g dió41 kcal
A csokimáz:
-
5g kókuszolaj45 kcal
-
11 kcal
A torta összeállítása:
Összesen
479
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
A krém:
-
300g dió1962 kcal
-
60g xilit144 kcal
-
20g kókuszolaj178 kcal
A piskóta:
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0 kcal
-
10g kókuszolaj89 kcal
-
60g kókuszliszt155 kcal
-
60g xilit144 kcal
A hab:
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
50g dió327 kcal
A csokimáz:
-
40g kókuszolaj357 kcal
-
91 kcal
A torta összeállítása:
Összesen
3840
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
A krém:
-
30.7g dió201 kcal
-
6.1g xilit15 kcal
-
2g kókuszolaj18 kcal
A piskóta:
-
22.5g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
1g kókuszolaj9 kcal
-
6.1g kókuszliszt16 kcal
-
6.1g xilit15 kcal
A hab:
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
3.1g xilit7 kcal
-
5.1g dió33 kcal
A csokimáz:
-
4.1g kókuszolaj36 kcal
-
4.1g cukrozatlan kakaópor9 kcal
A torta összeállítása:
Összesen
391
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
479
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 326.4 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3772.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 509 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 785 mg
-
Foszfor 1901 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 240.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 313 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 452 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1022 micro
Összesen
3840
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A krém:
-
30 dkg dió
-
60 g xilit
-
20 g kókuszolaj
A piskóta:
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 ek citromlé
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
10 g kókuszolaj
-
60 g kókuszliszt
-
60 g xilit
A hab:
-
2 db tojásfehérje
-
30 g xilit
-
5 dkg dió
A csokimáz:
-
40 g kókuszolaj
-
40 g cukrozatlan kakaópor
A torta összeállítása:
Elkészítés
A krém:
- A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni, így lesz igazi grillázs íze a krémnek is.
- Két durva szövésű konyharuha között ledörzsöljük róla a héját, és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt, majd pépesre daráljuk.
- Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, botmixerrel tovább tudjuk lágyítani. Ez a művelet eltart jó 10 percig, de érdemes időt szánni rá, nem amolyan tessék-lássék módon ledarálni csak.:)
A piskóta:
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.
- A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.
- Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.
- 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.
A hab:
- Amíg a piskóta sül, a tojáshabhoz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel, és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve, 170 fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.
A csokimáz:
- Az olvadt kókuszolajban csomómentesre keverjük a natúr kakaóport.
A torta összeállítása:
- Az alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és megkenjük a krém felével.
- Megszórjuk durvára vágott dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel, és rátesszük a felső lapot.
- Ezt is megkenjük a krémmel, meglocsoljuk csokimázzal, majd óvatosan rátesszük a sült tojáshabot.
- Ráöntjük a maradék csokikrémet, megszórjuk dióval, és tálalásig hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6570
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hirtelen ötlettől vezérelve sütöttem meg ezt a tortát, a tömény krémet nagyon jól ellensúlyozza a kókuszos piskóta lágysága. Egy kevés keserű csokikrémmel leöntve pedig tökéletes az összhatás.