Ghee - vajzsír
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 83% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
299
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 83% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 405.6 g
-
Telített zsírsav 252 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1075 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 3355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3585
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 83% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 684 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
717
kcal
Hozzávalók
-
500 g vaj
Elkészítés
- A vajat kockákra vágjuk, beleszórjuk egy lábasba, közepes hőmérsékleten -közben megkavarva- felolvasztjuk.
- Magas hőfokon felfőzzük a vajat, amíg elkezd habosodni, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30-40 percig főzzük, de már nem kavargatjuk.
- Sűrű szűrőn vagy egy konyharuhával bélelt szűrőn átszűrjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6223
- Feltöltés dátuma: 2013. június 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ebből az adagból kb. 400 ml ghee lesz. Hűtőben hónapokig tárolható.