r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Györgyi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta Györgyi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 474 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3966.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    1284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlét. Habverővel addig verjük, míg majdnem kemény lesz.
  2. A kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk. Ha a összes cukrot hozzáadtuk, még 1 percig keverjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot is. Most egyesével adjuk hozzá a tojássárgáját is.
  3. A sütőport elkeverjük a liszttel, óvatosan kanalanként a masszához adjuk.
  4. Kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk.
  5. A gesztenyemasszát kiengedjük, összetörjük és hozzáadjuk a rumaromát.
  6. A hulala tejszínt kemény habbá verjük, 2 db habfix-szel. A tejszínből tegyünk félre a díszítésre és a gesztenyéből is.
  7. A tejszínhez adjuk a gesztenyét és elkeverjük.
  8. Az egyik lapot megkenjük krémmel, rátesszük a másik lapot.
  9. A tortát bevonjuk tejszínnel, a tetejét megkenjük gesztenyével, habzsákból tejszínt nyomunk a tetejére.
  10. 2 óra hosszára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18057
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapi torta. Ebből az adagból nagy torta lesz. Aki kisebbet szeretne, az csökkentse az adagot.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...