r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatekercs Nóri konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Gesztenyés piskótatekercs Nóri konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

888
Kalória
13.4g
Fehérje
111.9g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
61.4g
Víz
240.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
66.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

piskóta

krém

díszítés

Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 888 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    256.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5365.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    1516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1849 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2009 micro
Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgájába beletesszük a kristálycukrot, és összekeverjük, fokozatosan hozzáadva a lisztet, sütőport, étolajat és a vaníliás cukrot. Óvatosan a habot belefordítjuk, majd kivajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  3. Krém: a margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadva a vaníliás cukrot és a gesztenyepürét, majd a rummal ízesítjük.
  4. Ha megsült a piskóta, egy konyharuhával letakarva feltekerjük, és így hagyjuk, amíg meg nem hűl!
  5. Végül összeállítjuk a tekercsünket, megkenjük a krém 3/4 részével, a többit kívül rákenjük. Dekorálhatjuk csokidrazséval és szőlőszemekkel! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept egy gyermekkori ízt idéz elő, nagyon szeretem elkészíteni, az év bármely szakában! Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!