Gesztenyés képviselőfánk koszorú
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
6 dkg vaj
-
2.5 dl víz
-
12.5 dkg finomliszt
-
1 dkg cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
4 db tojás
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
4 ek tej
-
2 dl habtejszín
603
Kalória
12.1g
Fehérje
62g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
139.3g
Víz
267.8g
Koleszterin
868.8mg
Rost
14.9g
Cukor
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
15g vaj108 kcal
-
63g víz0 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
10g tej6 kcal
-
13g méz38 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
603
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
60g vaj430 kcal
-
250g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
40g tej22 kcal
-
50g méz152 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2407
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
5g vaj36 kcal
-
20.7g víz0 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
A krémhez
-
20.7g gesztenyemassza37 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
4.1g méz13 kcal
-
16.6g habtejszín48 kcal
Összesen
200
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 139.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
603
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.4 g
Zsír
-
Összesen 133.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1071 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1560.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 557.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 1260 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
2407
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
200
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A vizet, a vajat, a cukrot és a vanília kivonatot egy kis edényben felforraljuk.
- Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
- Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
- Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is (kitartás, szép lassan bele lehet dolgozni!).
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
- Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást.
- 25-30 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
- A hideg tejszínt habbá verjük.
- A krémhez a gesztenyepürét villával pürésítjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a tejszínhab kicsit több, mint felét (a maradékot tejszínhabot felezzük el).
- A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk (vagy egyesével levágjuk a kalapokat). Megkenjük a gesztenyés krémmel, 1-1 kk tejszínhabot kenünk a fánkok közepére (a maradék felét használjuk el kb.), majd visszatesszük rá a tészta felső részét.
- A tetejét ízlés szerint díszítsük a megmaradt tejszínhabbal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
A gyerekek kérésére ez a hétvége is a fánk jegyében telt, ezúttal egy régi kedvencet - a képviselőfánk koszorút - gesztenyés krémmel töltöttünk meg.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!