r
Nosalty Logó

Gesztenyés képviselőfánk koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Gesztenyés képviselőfánk koszorú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

603
Kalória
12.1g
Fehérje
62g
Szénhidrátok
33.4g
Zsír
139.3g
Víz
267.8g
Koleszterin
868.8mg
Rost
14.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, a vajat, a cukrot és a vanília kivonatot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is (kitartás, szép lassan bele lehet dolgozni!).
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
  7. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást.
  8. 25-30 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
  9. A hideg tejszínt habbá verjük.
  10. A krémhez a gesztenyepürét villával pürésítjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a tejszínhab kicsit több, mint felét (a maradékot tejszínhabot felezzük el).
  11. A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk (vagy egyesével levágjuk a kalapokat). Megkenjük a gesztenyés krémmel, 1-1 kk tejszínhabot kenünk a fánkok közepére (a maradék felét használjuk el kb.), majd visszatesszük rá a tészta felső részét.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítsük a megmaradt tejszínhabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A gyerekek kérésére ez a hétvége is a fánk jegyében telt, ezúttal egy régi kedvencet - a képviselőfánk koszorút - gesztenyés krémmel töltöttünk meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!