r
Nosalty Logó

Gesztenyés képviselőfánk koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Gesztenyés képviselőfánk koszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet, a vajat, a cukrot és a vanília kivonatot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is (kitartás, szép lassan bele lehet dolgozni!).
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe, és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
  7. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást.
  8. 25-30 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
  9. A hideg tejszínt habbá verjük.
  10. A krémhez a gesztenyepürét villával pürésítjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a tejszínhab kicsit több, mint felét (a maradékot tejszínhabot felezzük el).
  11. A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk (vagy egyesével levágjuk a kalapokat). Megkenjük a gesztenyés krémmel, 1-1 kk tejszínhabot kenünk a fánkok közepére (a maradék felét használjuk el kb.), majd visszatesszük rá a tészta felső részét.
  12. A tetejét ízlés szerint díszítsük a megmaradt tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6255
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekek kérésére ez a hétvége is a fánk jegyében telt, ezúttal egy régi kedvencet - a képviselőfánk koszorút - gesztenyés krémmel töltöttünk meg.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...