Gesztenyés-karamellkrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A 10 tojásos piskótaalaphoz
-
69g tojás87 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A krémhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
1g zselatinfix2 kcal
-
38g tej21 kcal
-
21 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
321
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A 10 tojásos piskótaalaphoz
-
550g tojás692 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
1 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
-
300g tej168 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
2563
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
A 10 tojásos piskótaalaphoz
-
37.4g tojás47 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
A krémhez
-
17g gesztenyemassza30 kcal
-
0 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
3.1g karamellás pudingpor12 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
Összesen
173
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
321
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5950.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1521 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 2316 mg
-
Nátrium 1793 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.5 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 390.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 1438 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2462 micro
Összesen
2563
kcal
- 10% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
A 10 tojásos piskótaalaphoz
A krémhez
-
250 g gesztenyemassza
-
0.5 ml növényi habtejszín
-
0.5 csomag zselatinfix
-
3 dl tej
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
2 ek cukor
Elkészítés
A 10 tojásos piskótaalaphoz
- A szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak 10 ek kristálycukorral, ezután belekerül a sárgája és egy pici rumaroma. 10 ek lisztet átszitálunk egy edénybe, és apránként a habhoz adjuk, fakanállal beleforgatva.
- Alacsony hőmérsékleten megsütjük. Mikor kész, várunk, míg kihűl. Addig elkészítjük a krémet.
- A tejet feltesszük főni, egy keveset hagyunk belőle a keverő edényben, amihez elvegyítjük a pudingport, 2 ek cukrot elkeverünk a tejben, és amikor felforrt, beleöntjük a pudigport. Megvárjuk, míg kihűl.
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és lereszeljük. Keveset tehetünk félre belőle (én abból csináltam a tetejére a dekorációt).
- A behűtött tejszínt felverjük habnak, ízlés szerint porcukrot is tehetünk bele, bár a tejszín édes. (Elég sokáig verjük, láthatjuk, hogy annál keményebb lesz. Én mindig Hulalát használok.) Ezután óvatosan összekeverjük a gesztenyével, végül a pudinggal.
- Rumaromával ízesíthetjük, és a fél csomag zselatin fixet óvatosan beleforgatjuk a krémbe. (A tejszínből is hagytam egy keveset díszíteni.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8387
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Berdál Bernadett
14 recept
Születésnapra készült.