r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamellkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Gesztenyés-karamellkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A 10 tojásos piskótaalaphoz

  1. A szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak 10 ek kristálycukorral, ezután belekerül a sárgája és egy pici rumaroma. 10 ek lisztet átszitálunk egy edénybe, és apránként a habhoz adjuk, fakanállal beleforgatva.
  2. Alacsony hőmérsékleten megsütjük. Mikor kész, várunk, míg kihűl. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A tejet feltesszük főni, egy keveset hagyunk belőle a keverő edényben, amihez elvegyítjük a pudingport, 2 ek cukrot elkeverünk a tejben, és amikor felforrt, beleöntjük a pudigport. Megvárjuk, míg kihűl.
  4. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és lereszeljük. Keveset tehetünk félre belőle (én abból csináltam a tetejére a dekorációt).
  5. A behűtött tejszínt felverjük habnak, ízlés szerint porcukrot is tehetünk bele, bár a tejszín édes. (Elég sokáig verjük, láthatjuk, hogy annál keményebb lesz. Én mindig Hulalát használok.) Ezután óvatosan összekeverjük a gesztenyével, végül a pudinggal.
  6. Rumaromával ízesíthetjük, és a fél csomag zselatin fixet óvatosan beleforgatjuk a krémbe. (A tejszínből is hagytam egy keveset díszíteni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8387
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Születésnapra készült.

Hozzávalók

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...