r
Nosalty Logó

Gesztenyés-karamellkrémes torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Berdál Bernadett
Gesztenyés-karamellkrémes torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

321
Kalória
11.7g
Fehérje
50.1g
Szénhidrátok
7g
Zsír
48.8g
Víz
225.1g
Koleszterin
559.9mg
Rost
18.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Összesen 173 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 321 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5950.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    1793 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.5 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    1438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2462 micro
Összesen 2563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

A 10 tojásos piskótaalaphoz

  1. A szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak 10 ek kristálycukorral, ezután belekerül a sárgája és egy pici rumaroma. 10 ek lisztet átszitálunk egy edénybe, és apránként a habhoz adjuk, fakanállal beleforgatva.
  2. Alacsony hőmérsékleten megsütjük. Mikor kész, várunk, míg kihűl. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A tejet feltesszük főni, egy keveset hagyunk belőle a keverő edényben, amihez elvegyítjük a pudingport, 2 ek cukrot elkeverünk a tejben, és amikor felforrt, beleöntjük a pudigport. Megvárjuk, míg kihűl.
  4. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és lereszeljük. Keveset tehetünk félre belőle (én abból csináltam a tetejére a dekorációt).
  5. A behűtött tejszínt felverjük habnak, ízlés szerint porcukrot is tehetünk bele, bár a tejszín édes. (Elég sokáig verjük, láthatjuk, hogy annál keményebb lesz. Én mindig Hulalát használok.) Ezután óvatosan összekeverjük a gesztenyével, végül a pudinggal.
  6. Rumaromával ízesíthetjük, és a fél csomag zselatin fixet óvatosan beleforgatjuk a krémbe. (A tejszínből is hagytam egy keveset díszíteni.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Születésnapra készült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!