Gesztenyés-kakaós-banános kelt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g víz0 kcal
-
18 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor12 kcal
A töltelékhez
-
90g banán51 kcal
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
6g rumaroma0 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
16 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
14 kcal
-
1g szezámmag8 kcal
A tálaláshoz
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
1344
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
500g víz0 kcal
-
27g instant élesztő88 kcal
-
12g só0 kcal
-
15g cukor58 kcal
A töltelékhez
-
450g banán256 kcal
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
30g rumaroma0 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
80 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
71 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
A tálaláshoz
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
6715
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
33.2g finomliszt121 kcal
-
16.6g víz0 kcal
-
0.9g instant élesztő3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
A töltelékhez
-
15g banán9 kcal
-
16.6g gesztenyemassza30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.7g habtejszín2 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
A tálaláshoz
-
3.3g habtejszín10 kcal
Összesen
225
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1714.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 968 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 202 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
1344
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.4 g
Zsír
-
Összesen 156.6 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8572.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 560 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 718 mg
-
Foszfor 2038 mg
-
Nátrium 4838 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1176.4 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1009.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 764 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 978 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 740 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
6715
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg finomliszt
-
0.5 l víz
-
3 tasak instant élesztő
-
2 teáskanál só
-
3 teáskanál cukor
A töltelékhez
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
30 ml rumaroma
-
3.5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
3 ek cukor
-
20 ml habtejszín
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek szezámmag
A tálaláshoz
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, a tepsiket kibéleljük a sütőpapírral.
- Egy tálban a lisztet, a cukrot, sót, langyos vizet és élesztőport jó alaposan összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk, liszttel leszórva, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük langyos helyen (kb. 1 óra kell neki).
- Egy tálban a kakaóport, csipet sót, a cukrot alaposan elkeverjük a tejszínnel (1,5-2 dl) és a durvára vágott étcsokival.
- Egy másik tálban a gesztenyét összetörjük villával, beletesszük a vanília és a rumaromát, csipet sót és elkeverjük, beleöntjük a habtejszínt, azzal is jó alaposan krémesre kikeverjük.
- A kétféle krémet (gesztenyéset és kakaósat) összekeverjük egy tálban (a kakaósat öntjük a gesztenyéhez).
- Vegyük a tölteléket négyfelé, három rész a három cipóba megy, a negyedikkel pedig tálalunk.
- A tésztát kivesszük lisztezett deszkára, és átgyúrás után három cipóba vesszük, liszttel leszórva 15 percig pihentetjük még, majd téglalap alakúra és nem túl vékonyra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés töltelékkel, rakunk rá felkarikázott friss banánt , egyet, és feltekerjük, mint a bejglit. Tepsibe tesszük és olajjal lekenve vár, amíg a másik két cipót hasonló módon elkészítjük. Tetejüket megszórjuk a szezámmaggal.
- Betehetjük az első tepsit a sütőbe, aranybarnára sütjük, és még a sütőben is fog emelkedni. Majd kivesszük, hagyjuk kissé hűlni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
- Tálaljuk a megmaradt gesztenyés-kakaós-csokis krémmel, tejszínhabbal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30×8
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2487
- Feltöltés dátuma: 2011. november 06.
Ajánló
Tálaláshoz: tejszínhab, és a finom gesztenyés-kakaós-csokis krém (töltelékbe nem kell mind). Nem szabad egyből enni, mert meleg, nem is tudjuk szeletelni és ráadásul a hasunkat is megüli, érdemes egy kicsit várni, megéri:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Szeretjük a finom kelt tésztákat, ezen a napon édes töltelékkel: csokoládés-kakaós mód gondoltam ki, gesztenyével és finom gyümölccsel, banánnal. Nagyon finom és laktató lett:-)) Csak egy zöldségleves fér el előtte.:-)) Délután megvolt az uzsonna is, hisz a felvágott kelt tésztához csak oda kellett lépni és venni..:-))