r
Nosalty Logó

Gesztenyekrémes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
R1CH4RD
Gesztenyekrémes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Összesen 4872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 611 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 4872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Elkészítés

Kekszes tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk, és utána összegyúrjuk.
  2. Majd egy fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 0,5-1 órára.
  3. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, és 2 csomag vaníliás cukrot, és összekeverjük. Utána a habalapanyagot felverjük 1 csomag vaníliás cukorral, és belekanalazzuk az előbb kikevert krémbe, és összekeverjük. Majd berakjuk a hűtőbe addig, amíg nem vesszük ki a tésztát.
  4. Elővesszük a tésztát és a krémet, majd egyenletesen belekanalazzuk a krémet a formába. A tetejére vajas kekszet teszünk, és körbetekerjük fóliával a formát, és visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed a krém. (A fagyasztóba tettem 2 órára, majd áttettem a hűtőbe.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 2787
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekrémes őzgerinc
R1CH4RD 5 recept

A múlt héten elkészítettem a habos-pudingos banános változatát, és gondoltam, gesztenyés krémmel is kipróbálom

Hozzávalók

Kekszes tészta

Gesztenyés krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...