r
Nosalty Logó

Garnélás tésztasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Garnélás tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 608 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4501.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    1547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    857 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1370 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 2432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1967 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majdkeresztben vékonycsíkokra szeleteljük.
  2. Egy teflon serpenyőben olajon a hagymát üvegesre pároljuk.
  3. Beletesszük a fagyos rákokat, ráöntjük a bort, a préselt fokhagymával, sóval, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, főzzük 10 percig kb.
  4. Majd egy kis konzerv sűrített paradicsomot keverünk bele, ezzel is 2 percig forraljuk.
  5. A tésztát sós-olajos, kétszeresmennyiségű vízben kifőzzük 15 perc alatt.
  6. A jégsalátát negyedbe vágjuk, és keresztbe felszeleteljük 1 cm-es csíkokra.
  7. A lehűtött, főtt tésztát összekeverjük a salátával, és egy kevés olívaolajat öntünk rá.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4362
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Készítettem hozzá egy kis tartármártást, azzal is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Böjt van! A hal, a rák fogyasztása viszont engedélyezett. Gyorsan, egyszerűen összedobható ételt kerestem, és ne legyen túl sok kalória. Még csak a hagymát pirítottam, amikor a párom már jelezte: "ennek nagyon finom illata van" (lehet, hogy Neki a pirított hagyma is megfelelt volna, már biztosan olyan éhes volt).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...