Fűszerpaprikás-lecsós csirkecomb
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkecombhoz
-
375g csirke alsócomb405 kcal
-
8 kcal
-
150g lecsó62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
20g kovászos uborka3 kcal
A körethez
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkecombhoz
-
1500g csirke alsócomb1618 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
600g lecsó246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
80g kovászos uborka12 kcal
A körethez
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
A csirkecombhoz
-
57.6g csirke alsócomb62 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
23.1g lecsó9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
3.1g kovászos uborka0 kcal
A körethez
-
15.4g rizs55 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 979.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 270 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 215.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 819 micro
-
β-crypt 191 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 857 micro
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 216 g
Zsír
-
Összesen 104.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 925 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3918.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2076 mg
-
Nátrium 1080 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 860.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 969 micro
-
Kolin: 542 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 3277 micro
-
β-crypt 763 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3428 micro
- 14% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Hozzávalók
A csirkecombhoz
-
12 db csirke alsócomb
-
3 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
A körethez
-
40 dkg rizs
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A csirkecombhoz
- A jénaiba olajat teszünk, beleöntjük a mosott rizst, sózzuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és a jénai tetejét rátéve, a sütő középső rácsán, 40 percig főzzük-pároljuk, majd benn hagyjuk még 10 percre, amíg teljesen kipereg. Kivehetjük, fedjük le konyharuhával, és tartsuk melegen.
- A húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, rákanalazzuk a pirospaprikát, a lecsókat ráöntjük, és elkeverjük, hagyjuk állni legalább 20 percet!
- Ezután a fűszeres húsokat belekanalazzuk a sütőzacskóba, lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán megsütjük-pároljuk.
- Ha készen van, kiöntjük egy másik jénaiba.
- Tálaljuk a párolt rizzsel a fűszerpaprikás-lecsós combokat, savanyú uborkát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2644
- Feltöltés dátuma: 2012. február 04.
Ajánló
Savanyúság, finom bor, házi szörp. Megéri kísérletezni a finom fűszerpaprikával, a színe is gyönyörű, és az íze is finom. Természetesen, aki nem ennyire szeretné a paprikát használni, tegyen bele kevesebbet. Az íze akkor is nagyon finom lesz. :-) A dupla mennyiségű víz azt jelenti: hogy a rizs kétszeres mennyiségét vesszük, egy mércés edénybe mérve. :-) Előbb a rizs, aztán a víz..-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Téli szünet volt. Sok teendő, intéznivaló, és nem feltétlenül szerettem volna minden nap, a konyhában lenni, reggeltől estig. Szeretjük a zacskóban készülő húsokat, mert minden egyben van, szükség szerint fő és párolódik, netán sül illetve pirul. Minden íz a zacskóban lévő alapanyagokat átjárja, kellemesen puha, szaftos, ízes lesz minden, főleg, ha szósz, tehát: paradicsomlé, lecsó, szójaszósz, méz, stb., bármi hasonló is kerül bele, akkor ténylegesen még több szaftja lesz. A köretet külön is elkészíthetjük, bár van már olyan zacskós étel, amibe a burgonya is belekerülhet. Nem kell sokat mosogatni utána. Sietős ebéd, vacsora, és amíg az étel összeállítva sül a sütőben, a háziasszony, bármilyen más teendőit el tudja látni. Egy óra múlva kb. kész a vacsora! S nem is kellett annyit kapkodni, idegeskedni. Ez az étel kifejezetten a fűszerpaprikáról szól, nagyon kellemes, finom ízt adott a húsnak. :-) Ennyi a történet.