r
Nosalty Logó

Fűszeres-sajtos kelbimbó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres-sajtos kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3591 micro
Összesen 202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7181 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1292 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
  2. Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
  4. A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsit kibélelünk alufóliával, és erre elhelyezzük a kelbimbókat.
  5. Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
  6. Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
  7. A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24612
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

Kukoricás jázminrizzsel és egy izgalmas majonézes öntettel tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Petra sült kelbimbójának ötletén felbuzdulva készítettem el a saját verziómat. Nagyon fontos, hogy friss zöldséget használjunk, mert az íze páratlan, a mirelit messze elbújhat mögötte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...