Fűszeres-sajtos kelbimbó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
202
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 810.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 205 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 191 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1020 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3591 micro
Összesen
202
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 410.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 798 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2040 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7181 micro
Összesen
402
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kelbimbókat megmossuk, a végüket levágjuk, a külső leveleket leszedjük. Majd megszárítgatjuk őket, hogy jobban tapadjon a fűszeres-sajtos kabát.
- Egy tiszta zacskóba vagy dobozba tesszük a kelbimbókat, és olívaolajat locsolunk rájuk.
- Hozzáadjuk a fűszereket, egy marék reszelt sajtot, a lenmagot és a szezámmagot. Jól összerázzuk a zacskó tartalmát, hogy szépen beborítsa a kelbimbókat az olívaolajos keverék.
- A sütőt előre bemelegítjük, egy tepsit kibélelünk alufóliával, és erre elhelyezzük a kelbimbókat.
- Akár saslikpálcára is húzhatjuk őket, ez a művelet viszont elég nagy erőkifejtést igényel, mert a kelbimbót nem főzzük meg előre, viszont szépen mutatnak saslikpálcán.
- Megsütjük. Sütés közben pótoljuk az olajat, és forgassuk meg őket, mert könnyen leragadnak.
- A sütőből kivéve, forrón tálaljuk a kelbimbót, ilyenkor még megszórhatjuk reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 199
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24655
- Feltöltés dátuma: 2011. november 13.
Ajánló
Kukoricás jázminrizzsel és egy izgalmas majonézes öntettel tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Petra sült kelbimbójának ötletén felbuzdulva készítettem el a saját verziómat. Nagyon fontos, hogy friss zöldséget használjunk, mert az íze páratlan, a mirelit messze elbújhat mögötte.