r
Nosalty Logó

Fűszeres kagyló-spagetti salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Fűszeres kagyló-spagetti salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3658 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Közben a húsleves alaplét felforraljuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és kifőzzük benne a kagylót.
  3. Amíg a tészta és a kagyló fő, a salátát vékony csíkokra, a paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk Worcestershire-szósszal, és jól átforgatjuk, hogy mindenhová jusson öntet.
  4. A főtt tésztát kevés vajon megpirítjuk, sózzuk.
  5. Ha kész a kagyló, leszűrjük, egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk a kagylókat. Lehet óvatosan fűszerezni (mi őrölt chilipaprikát tettünk rá), majd hozzáöntjük a fehérbort. Pár percig még forgatjuk a kagylót, aztán félrehúzzuk a serpenyőt.
  6. Tálalás: Egy tányér aljába először a salátát tesszük ki, erre ráhalmozunk egy kis tésztát, majd erre szórjuk rá a kagylókat. Meglocsolhatjuk pár csepp citromlével, és csurgathatunk rá olívaolajat.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9876
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Kis adagban tálalva nagyon látványos és különleges előétel lehet vendégeknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

A klasszikus kagylós spagetti felturbózva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...