r
Nosalty Logó

Fűszeres kagyló-spagetti salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Fűszeres kagyló-spagetti salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    2119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3658 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Közben a húsleves alaplét felforraljuk, belenyomjuk a fokhagymákat, és kifőzzük benne a kagylót.
  3. Amíg a tészta és a kagyló fő, a salátát vékony csíkokra, a paprikát pedig kisebb kockákra vágjuk, meglocsoljuk Worcestershire-szósszal, és jól átforgatjuk, hogy mindenhová jusson öntet.
  4. A főtt tésztát kevés vajon megpirítjuk, sózzuk.
  5. Ha kész a kagyló, leszűrjük, egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpirítjuk a kagylókat. Lehet óvatosan fűszerezni (mi őrölt chilipaprikát tettünk rá), majd hozzáöntjük a fehérbort. Pár percig még forgatjuk a kagylót, aztán félrehúzzuk a serpenyőt.
  6. Tálalás: Egy tányér aljába először a salátát tesszük ki, erre ráhalmozunk egy kis tésztát, majd erre szórjuk rá a kagylókat. Meglocsolhatjuk pár csepp citromlével, és csurgathatunk rá olívaolajat.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9872
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Kis adagban tálalva nagyon látványos és különleges előétel lehet vendégeknek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

A klasszikus kagylós spagetti felturbózva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek