Füstölt sajtos pogácsa rumosan
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g sertészsír451 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
13g rum29 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1173
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
100g tej56 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
50g rum116 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4690
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
41.3g finomliszt150 kcal
-
16.5g sertészsír149 kcal
-
8.3g füstölt sajt27 kcal
-
14.5g tejföl29 kcal
-
8.3g tej5 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4.1g rum10 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
388
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 70.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 248 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
1173
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.5 g
Zsír
-
Összesen 283.2 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 944 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1966 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 448 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 994 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 269.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 335 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
4690
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
388
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg sertészsír
-
10 dkg füstölt sajt
-
175 g tejföl
-
1 dl tej
-
2.5 dkg élesztő
-
3 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tejet meglangyosítjuk, 1-2 tk cukrot feloldunk benne, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, füstölt sajtot, sót, tojássárgákat, tejfölt, rumotés jól kidolgozzuk. Jó kis zsíros, ugyanakkor könnyed tésztát kapunk.
- A kidolgozott tésztát tiszta ruhával letakarjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük.
- A fél óra leteltével kinyújtjuk, hajtogatjuk. Hajtogatás: szemre 3 részre osztjuk a tésztát vízszintesen. Alulról felhajtjuk úgy, hogy a széle a felső harmad aljánál legyen. Majd a felső harmadot ráhajtjuk. Eztán szemmel kétfelé osztjuk a tésztát és balról jobbra középig hajtjuk be, majd jobbról is behajtjuk középig, végül egymásra hajtjuk a 2 részt.
- Ismét fél óra pihentetés következik, majd újabb nyújtás, hajtogatás, ismét fél óra pihentetés.
- A következő nyújtásnál a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kissé "megsodorjuk" a pogácsákat a két tenyerünk külső élével, hogy magasabbak legyenek.
- Sütőpaprít teszünk a tepsibe, belrakjuk a pogikat, 20 perc újabb pihi jön, majd tetejükre reszelt sajtot rakunk, előmelegített süőbe tesszük és aranysárgára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4534
- Feltöltés dátuma: 2012. július 02.
Ajánló
Sörkorcsolyának is remek, vagy egy kiadós leves után ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németi Olga
105 recept
Nagyon tartottam a pogácsa sütéstől. Végül csak találtam egy receptet, anyukám szomszédasszonyától származott, amiről tudtam, hogy finom szokott lenni. Anyósom rásegített a hajtogatós technikával, és rábeszélt, hogy zsírral készítsem. Ajánlom is, hogy zsírral, csak azzal, és házi sült zsírral készüljön a pogi, mert annál nincs finomabb! A rum vagy a bor jót tesz a tészta kelésének, de ki is hagyható.