r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos pogácsa rumosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Füstölt sajtos pogácsa rumosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    283.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1966 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 4690 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1-2 tk cukrot feloldunk benne, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, füstölt sajtot, sót, tojássárgákat, tejfölt, rumotés jól kidolgozzuk. Jó kis zsíros, ugyanakkor könnyed tésztát kapunk.
  3. A kidolgozott tésztát tiszta ruhával letakarjuk és langyos helyen fél órát kelesztjük.
  4. A fél óra leteltével kinyújtjuk, hajtogatjuk. Hajtogatás: szemre 3 részre osztjuk a tésztát vízszintesen. Alulról felhajtjuk úgy, hogy a széle a felső harmad aljánál legyen. Majd a felső harmadot ráhajtjuk. Eztán szemmel kétfelé osztjuk a tésztát és balról jobbra középig hajtjuk be, majd jobbról is behajtjuk középig, végül egymásra hajtjuk a 2 részt.
  5. Ismét fél óra pihentetés következik, majd újabb nyújtás, hajtogatás, ismét fél óra pihentetés.
  6. A következő nyújtásnál a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kissé "megsodorjuk" a pogácsákat a két tenyerünk külső élével, hogy magasabbak legyenek.
  7. Sütőpaprít teszünk a tepsibe, belrakjuk a pogikat, 20 perc újabb pihi jön, majd tetejükre reszelt sajtot rakunk, előmelegített süőbe tesszük és aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4527
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Sörkorcsolyának is remek, vagy egy kiadós leves után ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt sajtos pogácsa rumosan
Németi Olga 105 recept

Nagyon tartottam a pogácsa sütéstől. Végül csak találtam egy receptet, anyukám szomszédasszonyától származott, amiről tudtam, hogy finom szokott lenni. Anyósom rásegített a hajtogatós technikával, és rábeszélt, hogy zsírral készítsem. Ajánlom is, hogy zsírral, csak azzal, és házi sült zsírral készüljön a pogi, mert annál nincs finomabb! A rum vagy a bor jót tesz a tészta kelésének, de ki is hagyható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...