r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos-diós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Füstölt sajtos-diós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 7688 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.8 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1284 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.4 g

Zsír

  • Összesen
    584.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    195 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11351.1 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1549 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3330 mg
  • Nátrium
    3454 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    49 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3068 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 7688 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és sóval, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. A lisztes, margarinos tésztához hozzáadjuk a túrót, a reszelt füstölt sajtot és egyneművé gyúrjuk.
  3. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
  4. Miután a tészta eleget pihent kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, cakkozzuk a tetejét, majd kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és egymástól kb. 1 cm távolságra elhelyezzük a pogácsákat.
  7. A pogácsák tetejét megkenjük tojással, és mindegyik tetejére egy negyed, vagy fél diót helyezünk
  8. Sütőben szép színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3579
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Egy korábbi túrós pogácsa receptem átdolgozott verziója, amit a füstölt sajt és a vele igencsak harmonizáló dió tesz különlegessé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...