r
Nosalty Logó

Füstölt sajtos csirkemell párolt mézes-fahéjas almával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt sajtos csirkemell párolt mézes-fahéjas almával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

Az almához

Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

Az almához

Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkemellhez

Az almához

Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    750 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2098 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

Az almához

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A kifilézett csirkemell szeletek mindkét oldalát sóval és rozmaringgal meghintjük.
  2. A csirkemelleket vajon fehéredésig sütjük.
  3. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük őket egymás mellé.
  4. Az almakarikákat az előzőleg visszamaradt vajon megpuhítjuk, illetve pici fahéjjal ízesítjük. (Ananászkarikával és barackkal is isteni finom).
  5. Egy-egy almaszeletet helyezünk a hússzeletekre, majd reszelt füstölt sajt és trappista sajt keverékét.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 15-20 perc)
  7. Az egész almákat négy felé vágjuk, és vajon megpároljuk.
  8. Fehérbort locsolunk mellé, mézzel leöntjük, és pici fahéjjal meghintjük.
  9. Amikor elkészült, tálaláskor forrón a hús mellé helyezzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15267
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 18.

Ajánló

Jázmin rizs is tökéletes köretnek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű és különleges vacsorát szerettem volna. Egyedi összeállítás és nagyon finom! :)

Hozzávalók

A csirkemellhez

Az almához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...