Fusilli sajtszószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fakanál és Tűsarok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
4g vaj25 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
125g fusilli tészta464 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g virsli135 kcal
Összesen
1325
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g virsli269 kcal
Összesen
2647
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
0.8g vaj5 kcal
-
16.4g sajt58 kcal
-
11g füstölt sajt36 kcal
-
27.4g fusilli tészta102 kcal
-
5.5g fehérbor4 kcal
-
27.4g tejföl54 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
11g virsli29 kcal
Összesen
289
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2564.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 191.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 449 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
1325
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.6 g
Zsír
-
Összesen 149.8 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5128.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 1563 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 1714 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 383.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 638 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 898 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
2647
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
-
0.5 ek vaj
-
15 dkg sajt
-
10 dkg füstölt sajt
-
25 dkg fusilli tészta
-
0.5 dl fehérbor
-
250 g tejföl
-
2 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sajtot egy aprítóban vágjuk fel. A kétfélét össze lehet keverni. Közben főzzük meg a tésztát, de egy kicsit főzzük keményebbre, mert még a szószban is fog pár percet főni.
- Vágjuk apróra a fokhagymát. Egy kis vajban barnítsuk meg. Elég nagy edényt válasszunk ahhoz, hogy a végén a tésztát is bele tudjuk rakni. Egy hőálló habverővel kevergessük. Lehet valamilyen húst is belerakni a tésztába, akár előre megfőzött és felkarikázott virslit. A húst a fokhagymával együtt pirítsuk meg, és aztán vegyük ki.
- Két evőkanál tejfölt rakjunk az edénybe, és melegítsük fel, miközben elkeverjük a fokhagymával. Lassan adjuk hozzá a sajtot. A füstölt valószínűleg nem fog teljesen elolvadni, de a puha igen. Csak annyi sajtot adjunk hozzá, amitől egy sűrű krémet kapunk. Aztán adjunk hozzá tejfölt, és még több sajtot. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a sajt, és sose álljunk le a keveréssel. Mindig csak meleg tejfölhöz adjunk sajtot. A cél egy sűrű krém, amiben nem csapódik ki a sajt.
- Amikor megvan a krém, adjuk hozzá a paprikát és a borsot. Mindkettőből csak egy csipetnyit. Ezeket keverjük el, és lassan adjuk hozzá a bort. Ha húst akarunk hozzáadni, azt most tegyük meg. Melegítsük fel a szószt, de ne forraljuk.
- Adjuk hozzá a főtt tésztát és a petrezselymet, majd keverjük el. Fedjük le, és pár percig főzzük.
- Tálaláskor még hozzáadhatunk tejfölt és friss petrezselymet, ha akarunk.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7444
- Feltöltés dátuma: 2013. február 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fakanál és Tűsarok
7 recept
Átlagos tésztaételként indult, de végül ez lett belőle. A lényeg az, hogy a sajtszósz krémes legyen, és minél kevesebb egész sajtdarab maradjon benne.