r
Nosalty Logó

Fusilli sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fakanál és Tűsarok
Fusilli sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2564.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.8 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5128.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1563 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2647 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot egy aprítóban vágjuk fel. A kétfélét össze lehet keverni. Közben főzzük meg a tésztát, de egy kicsit főzzük keményebbre, mert még a szószban is fog pár percet főni.
  2. Vágjuk apróra a fokhagymát. Egy kis vajban barnítsuk meg. Elég nagy edényt válasszunk ahhoz, hogy a végén a tésztát is bele tudjuk rakni. Egy hőálló habverővel kevergessük. Lehet valamilyen húst is belerakni a tésztába, akár előre megfőzött és felkarikázott virslit. A húst a fokhagymával együtt pirítsuk meg, és aztán vegyük ki.
  3. Két evőkanál tejfölt rakjunk az edénybe, és melegítsük fel, miközben elkeverjük a fokhagymával. Lassan adjuk hozzá a sajtot. A füstölt valószínűleg nem fog teljesen elolvadni, de a puha igen. Csak annyi sajtot adjunk hozzá, amitől egy sűrű krémet kapunk. Aztán adjunk hozzá tejfölt, és még több sajtot. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a sajt, és sose álljunk le a keveréssel. Mindig csak meleg tejfölhöz adjunk sajtot. A cél egy sűrű krém, amiben nem csapódik ki a sajt.
  4. Amikor megvan a krém, adjuk hozzá a paprikát és a borsot. Mindkettőből csak egy csipetnyit. Ezeket keverjük el, és lassan adjuk hozzá a bort. Ha húst akarunk hozzáadni, azt most tegyük meg. Melegítsük fel a szószt, de ne forraljuk.
  5. Adjuk hozzá a főtt tésztát és a petrezselymet, majd keverjük el. Fedjük le, és pár percig főzzük.
  6. Tálaláskor még hozzáadhatunk tejfölt és friss petrezselymet, ha akarunk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7432
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Átlagos tésztaételként indult, de végül ez lett belőle. A lényeg az, hogy a sajtszósz krémes legyen, és minél kevesebb egész sajtdarab maradjon benne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...